Aastaaeg  » Kevad

Rabarberisukaad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Terviseleht
Tortide ja kookide maitsestamiseks.
Esmalt valmistatakse suhkrusiirup, jahutatakse ja valatakse rabarbritükkidele. Lastakse jahedas ruumis seista üle öö. Järgmisel päeval valatakse siirup potti ja keedetakse tihedamaks, valatakse jahtunult uuesti rabarberitükkidele. Lastakse seista 1-2 nädalat. Vahepeal võib veel korrata äravalamist ja kuumutamist, et kiirendada protsessi. Viimane keetmine toimub koos rabarberitükkidega. Lõpuks pannakse sõelale, siirup pannakse eraldi purkidesse, tükid kuivatatakse soojas (20-30°C) küpsetuspaberil. Kui pealispind hakkab tahenema, võib suhkrus neid veel veeretada ja kuivatatakse lõplikult. Suhkrustud varred hoitakse kinnises nõus ja sobivad iseseisvaks maiustuseks või küpsetistes.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
el 25.juuni 2010 13:24
Proovisin ära. Mulistamist küll on, aga tulemus sai huvitav. Kookidesse sukaad ei jõudnudki, enne näksiti ära. Sukaadi proovinute esmane reaktsioon oli - "Mis see on? Rabarber??? EI OLE!" :D
1