Uudiskiri Instagram Facebook
 
Aastaaeg

Rabarberisukaad

Aastaaeg

Rabarberisukaad

Terviseleht
PrindiSoovita sõbrale
Tortide ja kookide maitsestamiseks.
Retsept
1 kg tükeldatud rabarberivarsi
1 kg suhkrut
1/2 kl vett
Esmalt valmistatakse suhkrusiirup, jahutatakse ja valatakse rabarbritükkidele. Lastakse jahedas ruumis seista üle öö. Järgmisel päeval valatakse siirup potti ja keedetakse tihedamaks, valatakse jahtunult uuesti rabarberitükkidele. Lastakse seista 1-2 nädalat. Vahepeal võib veel korrata äravalamist ja kuumutamist, et kiirendada protsessi. Viimane keetmine toimub koos rabarberitükkidega. Lõpuks pannakse sõelale, siirup pannakse eraldi purkidesse, tükid kuivatatakse soojas (20-30°C) küpsetuspaberil. Kui pealispind hakkab tahenema, võib suhkrus neid veel veeretada ja kuivatatakse lõplikult. Suhkrustud varred hoitakse kinnises nõus ja sobivad iseseisvaks maiustuseks või küpsetistes.
 

KOMMENTAARID

el 25.juuni 2010 13:24
Proovisin ära. Mulistamist küll on, aga tulemus sai huvitav. Kookidesse sukaad ei jõudnudki, enne näksiti ära. Sukaadi proovinute esmane reaktsioon oli - "Mis see on? Rabarber??? EI OLE!" :D
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes