Aastaaeg  » Kevad

Kihiline ricotta-toorjuustukook

Keskmine hinne: 3.57 Allikas: Estover OÜ Autor: Kristel Vokk
Suussulav ja kihiline kook, mis viib lihtsalt keele alla.
Sulata või ning sega tordipulbriga. Valminud segust suru 2/3 küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (24 cm) põhja. Esimese kihi jaoks sega 1 pakk ricotta-kohupiima riivitud õuna ja poole koguse hapukoore ning 1 sl suhkruga. Lisa segule pisut vanillsuhkrut või vanillipulbrit ning sidrunimahl. Vahusta munad 1 dl suhkruga ning 1/3 sellest sega eelnevalt valmistatud segule. Valminud segu vala vormis olevale koogipõhjale. Esimesele kihile määri toasoe šokolaadi-toorjuust. Kolmanda kihi jaoks sega omavahel ricotta-kohupiim, kohupiimapasta, 100 g hapukoort, 1sl suhkrut ja vanillsuhkrut ning sega ettevaatlikult vahustatud munaga. Vala šokolaadi-toorjuustukihile ning kata koogipõhjast üle jäänud puruga. Küpseta 175-kraadises ahjus 60 minutit ning lase 1 tund avatud ahjuuksega jahtuda. Jahuta enne söömist täielikult.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ülle 07.juuni 2015 21:09
Kook on hea, aga kogustega on retseptis küll midagi väga valesti läinud. Pigem peaks kohupiima olema 400 g ja ka toorjuustu panin oluliselt vähem (2-3 karbist soovitatud vormisuuruse kohta piisab). Kuna Erika pulbrit ei ole juba ammu poes näinud, siis asendasin selle muffinipulbriga ning ka toorjuust tuli valida eestimaine analoog. Töötas küll.
Madli 15.mai 2013 14:52
Kogused on küll pisut utoopilised, tegin 28cm diameetriga vormiga ja siis sai ka ääreni, 24cm oleks küll kõik üle ajama hakanud... nüüd kook ahju, loodame, et ka ära küspeb ikka :)
silviana 26.apr 2013 16:43
mõnka
M 24.apr 2013 10:22
Mõnus:)
1