Uudiskiri Instagram Facebook
 
Aastaaeg

Eliise ema kohupiima-toorjuustukook

Aastaaeg

Eliise ema kohupiima-toorjuustukook

Pere ja Kodu Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mahlane ja mõnus kook, mis võiks seista enne serveerimist üle öö või vähemalt mõni tund külmas. Serveeri meelepärase toormoosi või marjadega. Kogus 8 lõiku.

üle 60 min

Retsept
PÕHI
400 g Digestive'i küpsised
200 g Või
TÄIDIS
400 g Kohupiim
400 g Toorjuust
3 tk Muna
1 dl Suhkur
Toormoos (vaarika, maasika, punase sõstra vm)
1. Põhjaks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru segu lusikaseljaga tugevalt 20 cm läbimõõduga lahtikäiva
koogivormi põhja.
2. Täidiseks sega toasoe toorjuust, kohupiim ja suhkur. Kui segu on ühtlane, lisa ükshaaval munad ja sega pärast iga muna lisamist segu ühtlaseks. Nirista lusikaga peale toormoos ja sega hooletult täidise sisse – nii jääb tulemus kirju, kuid moosi pole ühes kohas ka liiga paksult.
3. Küpseta 170kraadises ahjus 45 minutit, kuni kook on pealt kuldne. Lase ahjust võetud koogil pool tundi vormis seista ja tõsta siis serveerimisvaagnale.

NB! Kes ei taha nii rammusa põhjaga kooki, võiks põhjaaineid võtta poole vähem (100 g võid ja 200 g küpsiseid) ning valmistada koogi 24 cm läbimõõduga vormis. Nii on tehtud ka pildil olev kook.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke