Aastaaeg  » Kevad

Eliise ema kohupiima-toorjuustukook

Keskmine hinne: 3.35 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Pere ja Kodu
Mahlane ja mõnus kook, mis võiks seista enne serveerimist üle öö või vähemalt mõni tund külmas. Serveeri meelepärase toormoosi või marjadega. Kogus 8 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Põhjaks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru segu lusikaseljaga tugevalt 20 cm läbimõõduga lahtikäiva
koogivormi põhja.
2. Täidiseks sega toasoe toorjuust, kohupiim ja suhkur. Kui segu on ühtlane, lisa ükshaaval munad ja sega pärast iga muna lisamist segu ühtlaseks. Nirista lusikaga peale toormoos ja sega hooletult täidise sisse – nii jääb tulemus kirju, kuid moosi pole ühes kohas ka liiga paksult.
3. Küpseta 170kraadises ahjus 45 minutit, kuni kook on pealt kuldne. Lase ahjust võetud koogil pool tundi vormis seista ja tõsta siis serveerimisvaagnale.

NB! Kes ei taha nii rammusa põhjaga kooki, võiks põhjaaineid võtta poole vähem (100 g võid ja 200 g küpsiseid) ning valmistada koogi 24 cm läbimõõduga vormis. Nii on tehtud ka pildil olev kook.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa