Aastaaeg  » Kevad

Rabarberikook martsipaniga

Keskmine hinne: 3.73 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Rikkaliku martsipanitäidisega koogis võid kasutada nii kodumaist magusamat martsipani kui ka spetsiaalset küpsetusmartsipani, mis on vähem magus ja mõnusalt mandlimaitseline. Kogus 8 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Vahusta toasoe või ja tuhksuhkur. Lisa munakollased ning omavahel segatud jahu ja sool. Suru tainas 26 cm läbimõõdusesse võitatud vormi või kaheksa 8 cm läbimõõduga väikese koogivormi põhja ja äärtesse. Toksi kahvliga tainasse augud ja hoia põhja täidise valmistamise ajal sügavkülmas.

2.Tükelda rabarberid. Püreesta martsipan, munad ja rumm ühtlaseks massiks. Vala põhjale martsipanimass ja kata rabarberitega. Küpseta väikeseid kooke 200-kraadises ahjus 25–30 minutit, suurt kooki aga 30–35 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Käts 09.juuni 2014 10:42
Väga maitsev kook. Martsipani püreestamine ei õnnestunud. Lisasin munadele martsipanitükid ning valasin selle taignale. Sulas ilusti ära. Samuti kasutasin rummiessentsi.
Kristina 02.juuni 2014 10:48
Olen nüüdseks juba mitu korda seda kooki teinud, üks kord ilma rummita, teine kord asendasin rummi brändiga. Äärmiselt mõnusa maitsega kook, rabarber ja martsipan sobivad väga hästi kokku. Kasutasin Kalevi magusat martsipani. Ahjus hoian seda kooki küll tunduvalt kauem (kuskil 50 minutit), et see ka keskelt tahkuks. Eriti kiidan tainast, väga võine ja mure nagu olema peab.
1