Aastaaeg  » Kevad

Rabarberikook hapukoorega

Keskmine hinne: 2.78 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Väga mureda põhja ja mahlase täidisega kook maitseb hästi nii leigelt kui ka täiesti jahtunult. Hapukoore asemel võid kasutada ka vahukoort. 
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Sega omavahel jahu, tuhksuhkur ja sool. Lisa või ja näpi purutaoliseks massiks. Sega munakollane ja vesi ning vala purusegusse. Töötle ühtlaseks tainaks. Suru tainas kaheksa väiksema või 1 suurema pirukavormi põhja ja servadesse. Hoia sügavkülmas 10 minutit.

2. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

3. Täidise jaoks haki rabarber ja lao põhjale. Sega munad, suhkur, vanillsuhkur ja hapukoor. Vala peale ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 31.juuli 2015 11:59
Mune ei ole vaja vahustada, piisab ainetega läbisegamisest.
A 30.juuli 2015 22:31
Kas munad tuleb vahustada või lihtsalt läbisegada koos teiste asjadega? Tegin vahustamis varjandiga ja kook vajust täiesti kokku peale küpsemist. :(
Helen 02.juuli 2015 16:58
mina hoidsin ahjus 25min ja jäi väga hea! Vaatasin, et pealt läheks veidike pruunikaks ja siis võtsin välja, oli ka 28cm vorm.
ilia 08.juuni 2014 13:59
ahjus kupsetamise aeg on liiga luhike, hapukoore-muna segu tahab pea 50min ahjus kupsemist.
Margit 01.juuni 2014 12:01
Põhja panin pool riisi- ja pool nisujahu. Tuhksuhkrut 1 kohviveskitäis. Rabarbreid pea liiter, üle 400 g kindlasti. Eelküpsetus 10 min, täidisega koos 37 min. Väga hea ja mahlane.
Nojah... 19.mai 2014 15:13
Retsept on hea ja kook tuli väga maitsev, teen uuesti. Kuid nagu juba eespool on kirjutatud, siis 20 minutit küpsetusajaks on küll liiga vähe, lisasin algul 10 minutit juurde ja siis kontrollisin tiku abil, kas vajab veel natuke või mitte.
khmmm 15.mai 2014 13:31
Nõus, et retseptis antud küpsetusaeg on liiga lühike. Võibolla sellest piisaks väikeste vormide korral. Minul oli 28 cm koogivorm ahjus umbes 40 min, vahepeal keerasin kuumust juurdegi. Iseenesest on kook tõesti maitsev ja mahlane.
irizka 06.mai 2014 23:21
Tervist! Tegin eile seda kooki, aga küpsetamise aeg oli liiga lühike. Isegi 30 minutit ahjus olles, jäi muna ikka poolvedel. Ei usu, et asi on ahjus :(
1