Aastaaeg  » Kevad

Rabarberi ja ingveriga toorjuustukook

Keskmine hinne: 3.57 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Seda rabarberi-ingverikooki peab proovima! Koogis on hapukust, ingveri vürtsikust ja toorjuustu mõnusat rikkalikku tekstuuri, vanilline hapukoor lisab siidi ja sametit. Kook on parim jahtunult. Kogus 8 kuni 10 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min
Väike hoiatus: siinne kogus jääb suhteliselt tagasihoidlikult magus. Kes on suur magusasõber, lisagu rohkem suhkrut.

1. Purusta küpsised köögikombainis ning sega sulavõi, fariinsuhkru ja jahvatatud ingveriga. Kata 24 cm-se läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsisepuru vormi põhjale.

2. Lõika rabarber tükkideks, koori ja riivi ingver ning keeda koos suhkruga 15 minutit. Jahuta segu.

3. Vahusta toorjuust koos kohupiimaga, lisa ükshaaval munad, rabarberi-ingverimoos ja sõelu hulka tärklis – jälgi, et tärklis ei jääks tükki. Vala põhjale ning küpseta 175-kraadises ahjus vähemalt tund kuni 1 tund ja 20 minutit. Kui kook hakkab pealt liialt pruunistuma, alanda kuumust, kuid ära võta kooki liiga vara välja.

4. Katte jaoks sega hapukoor suhkru ja vanillsuhkruga. Laota segu koogile ning lase veel 5–10 minutit küpseda, kuni pealispind muutub veidi matimaks. Võta kook välja ja lase jahtuda. Kaunista maasikatega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 06.juuni 2014 12:56
Hea Helerin, lisasin koogivormi läbimõõdu teksti juurde. Seega kasutage 24 cm läbimõõduga vormi, aga ka 22 cm läbimõõduga vorm sobib hästi.
Helerin 05.juuni 2014 18:54
Millise läbimõõduga koogivormi peaks kasutama, et jääks mõnusalt kõrge kook?
1