Aastaaeg  » Kevad

Sidruniglasuuriga peedikook

Keskmine hinne: 1.94 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Mahlane ja kauni värviga peedikook, milles peedimaitset muidugi tunda pole. Vanillisidrunimaitseline toorjuustuglasuur teeb koogi pidulikuks ja ka väga maitsvaks.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 12 portsjonit
1. Koori toored peedid ja riivi peeneks, pigista kuivaks. Klopi õli suhkruga, lisa ükshaaval munad. Sega kuivained omavahel ja lisa need õli-munasegu hulka koos riivitud peediga.

2. Kalla tainas võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud väiksemale ahjupannile (u 20 x 26 cm).

3. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 20–25 minutit. Katsu küpsust tikuga. Ära üle küpseta!

4. Lase jahtuda. Vahusta glasuuriained kohevaks. Määri koogile ja kaunista. Hoia serveerimiseni jahedas.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mall 24.nov 2016 10:11
Mu leedulasest mees tõi kodumaalt eelnevalt keedetud-riivitud-
purgitatud punapeeti,kuumutaud õunamahlaga,soola-
pipart ka.Panin peedi sõelale nõrguma ja tegin kooki fariinsuhkruga. Nii hea,et teeme tihti.Toorest peetist pole proovinud,aga keedetust tuleb mõnus.
K 13.veeb 2016 19:21
Ei taha küll solvav olla aga kui selle koguse järgi peete sisse panna siis see on nagu peedihautis mitte kook. Jube vedel ja ei ole hea. Ei raatsinud isegi toorjuustu glasuuri peale teha sest kook ise oli kohutav!
anka 26.märts 2015 11:31
Ma ei tea, kas need suured peedid, mis retseptis kirjas, olid siiski veidi väiksemad mõeldud, kui mina poest ostsin, aga minu kook sai ikka suht peedimaitseline. selle tagajärjel minu laps seda kooki küll ei tahtnud :(
1