Uudiskiri Instagram Facebook
 
Aastaaeg

Sinihallitusjuustukook

Aastaaeg

Sinihallitusjuustukook

Angeelika Kang Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Heinmaa Foto
Siidine juustukook, kus vaatamata sinihallitusjuustu rohkusele lööb tugevalt läbi laimi pikantsus. Tõsta kook sügavkülmast välja pool tundi enne serveerimist, et saavutada vajalik pehmus ja lõigatavus.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
PÕHI
200 g Kakaoküpsised
75 g Või
TÄIDIS
200 g Sinihallitusjuust
250 g Mascarpone
2 dl Rõõsk koor 35%
2 dl Suhkur
2 dl Vesi
3 tk Värskelt pressitud laimi mahl ja riivitud koor
1. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.

2. Täidise valmistamiseks sega väiksemas kastrulis vesi ja suhkur. Kuumuta keemiseni ja keeda keskmisel kuumusel 10 minutit, kuni vedelik muutub siirupitaoliseks. Jahuta täielikult.

3. Sega murendatud sinihallitusjuust, mascarpone, vahustatud koor ja laimimahl. Lõpuks lisa jahutatud siirup. Vala segu koogivormi ja aseta sügavkülma vähemalt 6 tunniks, aga veel parem, kui lased sel seista üleöö.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool