Aastaaeg  » Sügis

Kihiline kitsejuustukook sidruniga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Prantsuse kitsepiima-toorjuustust sünnib kerge sidrunimaitseline juustukook, mis on veel üle valatud rikkaliku marjakattega. Tee kook valmis juba eelmisel päeval, nii jõuab see külmkapis hanguda, et oleks lihtsam lõigata.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Purusta küpsised köögikombainis või minilõikuris ühtlaseks. Sulata või ja sega küpsisepuruga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga või kuue väiksema koogivormi põhja. Vooderda koogivorm väljast kuni üles servadeni tugevamat sorti kahekordse fooliumiga ja aseta sooja veega täidetud suuremasse ahjuvormi või -pannile. Vorm peaks olema poolest saadik vee sees.

2. Mikserda kitsejuust, hapukoor, suhkur ja vanillsuhkur ühtlaseks. Lisa sidrunikoor ja -mahl. Klopi ükshaaval hulka munad. Vala segu küpsisepõhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Tõsta restile jahtuma. Kui kook on täielikult jahtunud, eemalda vormi servad ja tõsta vähemalt 5 tunniks kuni üleöö külmkappi tahenema.

3. Katte jaoks sega külmunud marjad tuhksuhkru ja likööriga. Lase 10 minutit sulada ja maitsestuda. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette pehmenema, pigista kuivaks ja sulata väheses kuumas vees. Jahuta pisut ning vala marjasegusse. Kalla segu koogile kaunistavaks kastmeks.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa