Uudiskiri Instagram Facebook
 
Aastaaeg

Õunakook martsipaniga

Aastaaeg

Õunakook martsipaniga

Lia Virkus Sügistoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mahlane martsipaniga õunakook maitseb ahjusoojalt imehea nii isekeedetud vanillikastme kui -jäätisega, aga on hea ka järgmisel päeval. Kui magusaisu otsa saab, on seda kooki hea ka sügavkülma panna.

40-60 min

30 minutit + 30 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
TAINAS
3 dl Nisujahu (1 dl võiks asendada täisterajahuga)
3 spl Suhkur
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
125 g Või (külmkapikülm)
TÄIDIS
200 g Mandliga martsipanimass
4 tk Muna
1 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
700 g Õun (hapu)
100 g Või (toasoe)
1 tk Värskelt riivitud sidrunikoor
GLASUUR
1 dl Tuhksuhkur
1 tl Värskelt pressitud sidruni mahl
1. Sega omavahel jahu ja suhkur. Haki hulka külm või ja sega ühtlaseks purutaoliseks massiks. Lisa sidrunist pressitud mahl ja sega tainapalliks. (Seda
on mugav teha köögikombainis.)

2. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20x30 cm ahjuvormi põhja ja äärtele ning tõsta täidise valmistamise ajaks külma.

3. Riivi martsipanimass ja ning mikserda kokku või ja riivitud sidrunikoorega. Lisa ükshaaval ja korralikult vahustades munad.

4. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa siis munavahu hulka.

5. Koori õunad, lõika õhukesteks viiludeks ja sega ka need sisse.

6. Torka tainasse kahvliga augud ja eelküpseta 175-kraadises ahjus 10 minutit.

7. Laota täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 20–30 minutit. Lase jahtuda.

8. Sega tuhksuhkur sidrunimahlaga, nii et saad niristatava glasuuri. Nirista glasuur koogile ja lõika kook ruutudeks. 

KOMMENTAARID

Marge 21.sept 2014 23:33
Kook maitsev. Tomineerib mõnusalt hapu maitse. Ja glasuurile kulub tõesti kaks supilusikatäist sidrunimahla.
Triin 19.sept 2014 11:01
Kas 1 dl tuhksuhkrut ja 1 tl sidrunimahla annab tõesti niristatava glasuuri konsistentsi?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool