Uudiskiri Instagram Facebook
 
Aastaaeg

Kaneeline pohlakook

Aastaaeg

Kaneeline pohlakook

Lia Virkus Sügistoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pohlad ja kaneel on parim sügis-talvine kooslus, kuid muidugi saad kooki valmistada aasta ringi. Maitseb sama hea nii külmutatud kui ka värskete pohladega. Tervislikumat kooki soovides asenda 1 dl nisujahu täisterajahuga.

üle 60 min

40 minutit + 40 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
PÕHI
3 dl Spelta- või nisujahu
2 spl Demerara suhkrut
150 g Või (külmkapikülm)
2 spl Vesi (jääkülm)
TÄIDIS
3 tk Muna
2 dl Suhkur
2 dl Hapukoor
2 spl Nisujahu
1 tl Vanillsuhkur
1 tl Kaneel
1 dl Pohlamoos
1 dl Värsked või külmutatud pohlad
1. Mõõda suhkur ja jahu kaussi. Lisa külmad võikuubikud ja haki või näpi segamini. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainapalliks. Mugav on seda teha
köögikombainis.

2. Pane tainas kilesse ja pooleks tunniks külma.

3. Suru tainas 28 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Eelküpseta 200-kraadises ahjus fooliumiga kaetult (et ääred alla ei vajuks) 10 minutit.

4. Täidise tegemiseks vispelda munad suhkruga. Lisa hapukoor, jahu, vanillsuhkrur, pohlamoos ja kaneel.

5. Laota eelküpsetatud põhjale pohlad ja kalla peale munavaht.

6. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit ja lase jahtuda.

Kaunista pohladega ja puista üle tuhksuhkruga.

Serveerimiseks vahukoort või vanillijäätist.

KOMMENTAARID

liisu 23.veeb 2015 19:21
see ei ole hea kook Mulle liiga halva mekiga.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke