Aastaaeg  » Sügis

Kaneeline pohlakook

Keskmine hinne: 2.64 Allikas: Sügistoidud Autor: Lia Virkus
Pohlad ja kaneel on parim sügis-talvine kooslus, kuid muidugi saad kooki valmistada aasta ringi. Maitseb sama hea nii külmutatud kui ka värskete pohladega. Tervislikumat kooki soovides asenda 1 dl nisujahu täisterajahuga.
Valmistusaeg: üle 60 min

40 minutit + 40 minutit ahjus

Kogus: 10 portsjonit
1. Mõõda suhkur ja jahu kaussi. Lisa külmad võikuubikud ja haki või näpi segamini. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainapalliks. Mugav on seda teha
köögikombainis.

2. Pane tainas kilesse ja pooleks tunniks külma.

3. Suru tainas 28 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Eelküpseta 200-kraadises ahjus fooliumiga kaetult (et ääred alla ei vajuks) 10 minutit.

4. Täidise tegemiseks vispelda munad suhkruga. Lisa hapukoor, jahu, vanillsuhkrur, pohlamoos ja kaneel.

5. Laota eelküpsetatud põhjale pohlad ja kalla peale munavaht.

6. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit ja lase jahtuda.

Kaunista pohladega ja puista üle tuhksuhkruga.

Serveerimiseks vahukoort või vanillijäätist.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
liisu 23.veeb 2015 19:21
see ei ole hea kook Mulle liiga halva mekiga.
1