Aastaaeg  » Suvi

Maasika-juustutort

Keskmine hinne: 3.75 Allikas: 100 rooga
Selle võrratult maitsva juustutordi valmistamisel pole vaja ahju kasutada. Ja kas teadsite, et juba 150 g maasikaid aitab vabaneda halvast meeleolust? Samuti peetakse maasikaid ainevahetuse korrastajateks ja kõrge vererõhu leevendajateks.
Valmistusaeg: 40-60 min

+ 4 tundi tarretumiseks

Kogus: 10 portsjonit
Vala tarretisepulbrile keev vesi, sega korralikult läbi. Soovi korral maitsesta likööriga. Lase täielikult jahtuda (vähemalt 1 tund). Purusta küpsised, sega pehme või ja fariinsuhkruga.
Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga vormi põhja. Vahusta toasoe toorjuust ning maitsesta tavalise ja vanillsuhkruga. Sega hulka kohupiimapasta. Kata tordipõhi toorjuustuvahuga. Lõika maasikad pooleks või õhukesteks viiludeks ja lao juustukattele.
Soovi korral lisa ka mustikaid. Hoia torti pool tundi külmas. Tõsta jahtunud tarretis lusikaga maasikatele ning lase külmkapis mõni tund kuni üleöö tarretuda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kogus??????? 13.apr 2016 15:01
tarretis? tarre-
tise pulber? või zelatiin??
lona 16.mai 2012 19:08
Üks parimaid torte, mida teinud ja söönud. Juba teist aastat alati laual kui mingi tähtpäev peres. Super
Aire 14.veeb 2012 15:45
Eile tegin, täna hakkasime sööma. Mul ka millegi pärast tuli see segu vahel veidi vedel, aga maitse super hea, teinekord panen täidisele veidi zelatiini ka siis super.Aga igaljuhul teen veel seda torti :)
Serendipiti 28.dets 2011 13:50
hinne ka
Serendipiti 28.dets 2011 13:50
panin kolm lehte zelantiini ka täidisesse. muidu oleks kindlasti lödiks jäänud. soovitan kõigil sama teha. muidu super kook. kadus jõululaualt nagu niuhti. ja oi kui lihtne teha. vana-aasta õhtuks jälle :D
Neiu 20.juuli 2011 19:43
Mul millegipärast jäi koogipõhi alusele kinni.. Ei tea mis juhtus, maitse oli igaljuhul väga hea
Kerli 13.juuli 2011 11:04
Parim kook, mida teinud olen. Lisasin ka 2 tl zelatiini ja püsis ilusti kook. Soovitan!
Kodukana 13.juuni 2011 05:57
Tegin Exquisa (oli vist selline kirjapilt) toorjuustuga ja püsis ilusti koos. Tegin 2 korda,sest mehele maitses väga. Esimene kord sõime kohe ära,aga teine kook jäi seisma 2 päevaks ja põhi oli läbi vettinud lõpuks. Maitse on hea ja kõht saab juba ühest tükist täis.
ah 20.mai 2011 16:24
palju seda zelatiini tuleb lisada
Nõutu 14.okt 2010 10:50
Teen esimest korda,kas kohupiimapasta on magus või see ,mage tuutu,maitsesta-
matta?
anewday 03.aug 2010 14:58
Super-maitsev! Lisasin kohupiimapasta-
toorjuustule ?elatiini u 3 tl, suurendasin või ja küpsiste kogust poole võrra. Super!
aire 26.juuli 2010 14:59
Väga hea kook. Esimene kord tegiv maasikas mustikas, eile vaarikas mutikas. Nagu mitmed eespool, kasutasin ka KINDLASTI ?elatiini ja TOPELTKOGUSED, sest minu tordivormi jaoks on 150g küpsist ikak liiga vähe. Kasutasin Tere toorjuustu. See on küll vist ükskõik, millist keegi eelistab. Peale tegin tarretise esimene kord tarretisepulbrist, seekord lihtsalt siirupist. Igateahes tänuväärne retsept, kus saab ise katsetada maitseid. Arvan, et ?elatiin on kogemata välja jäänud retseptist.
Helina123 23.juuli 2010 15:42
Imehea. :)
klade 03.juuli 2010 17:16
super ma pole enne nii head kooki saanud
runcis 01.juuli 2010 19:33
Lähtusin oma külmkapi sisust ja tegin retsepti päris mitu muudatust. Täidisesse panin 200 g Farmi toorjuustu, 500 g kohupiimapastat, 1 dl vahukoort ja 2 tl ?elatiini. Põhja tegin kahekordsete kogustega ja sulavõiga. Tarretisepulber oli mul vaarikamaitseline, lisasin sellele Cointreau´d. Kook tuli imehea maitsega ja väga esindusliku välimusega. Kogu laudkond oli vaimustuses :)
rachell 30.apr 2010 17:31
Sai tehtud mascarpone juustuga, jäi ikkagi vedel. Kui lahti polnud lõigatud püsis ilusti koos aga peale lõikamist,hakkas hoolega laiali valguma. Maitse iseenesest väga hea,kooslused sobivad väga hästi omavahel.Järgmine kord kasutaks minimaalses koguses zelatiin.
katy08 25.märts 2010 10:33
Maitse oli super hea.aga mul jäi ka vedel. ei hakkand zelatiiniga riskima, sest muidu oleksin koogi täitsa ära rikkunud. maitsele annaks isegi rohkem kui maks. punktid aga välimusele 3.
*** 04.märts 2010 12:29
Mul oli 26 cm vorm- panin üle 200g küpsiseid ja 125g võid, fariini suhkrut ka 2 sl. Kasutasin philadelphiat ja lisasin siiski natuke ?elatiini. Nii toorjuustu kui kohupiimapasta kogust suurendasin. Kasutasin külmutatud maasikaid ja mustikaid. Üli hea tuli! Soovitan.
Maude 02.jaan 2010 13:53
Kuna meil taheti midagi sokolaadiga, siis tegin järgmiselt. Jagasin toorjuustu-kohupiima segu kaheks. Sulatasin ühes kausis 200g tervete metsapähklitega piimasokolaadi ja teises 200g valget sokolaadi ning lisasin need segudele. Küpsisekihile lisasin kõigepealt valge-sokolaadiga segu ja siis piimasokolaadiga segu ning kõige peale tarretise maasikatega. Suprehea tuli!
Kaisu 10.sept 2009 17:01
Mina tegin philadephia toorjuustuga. 2h on olnud külmikus ja ma pidin kohe tüki võtma. Mmmmaitsev.
marite 06.sept 2009 15:37
tegin ka ja ilma Zelatiinita ja tuli ka vedel.kasutasin farmi toorjuustu isegi lödina oli väga maitsev.Eks siis kui teine kord teha saab siis jääb ilus.
pedigree 28.juuli 2009 11:17
Vihje- Ricotta kohupiimaga sai suurepärane
Jutsukene 28.juuli 2009 10:06
tõesti maitsev ja ei koorma kõhtu
vivaldi 27.juuli 2009 19:08
Ka Vaarikatega tehtult oli väga hea.:A
padjakas 23.juuli 2009 22:02
ka meie pere tegi väga hea oli talveks pandud ka maasikad selle koogi jaoks külma
12