Aastaaeg  » Suvi

Krista maasika ja valge šokolaadi kook

Keskmine hinne: 3.12 Allikas: Eesti Naine Autor: Krista Link
Mu tütrel on sünnipäev suvel, maasikate kõrghooajal. Ja väikesed tüdrukud on ju ikka tehtud suhkrust ja jahust ja maasikavahust... Nii olen juba aastaid meisterdanud tema pidupäevaks maasikatega kooke-torte. Kui tütar sai viieseks, teatas ta, et aitab eksperimenteerimisest! Nüüdsest alates olgu sünnipäevakoogiks nimelt see, maasika ja valge šokolaadi tort. Nii sündiski. Kogus 12 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Purusta küpsised, sega juurde sulatatud või ja fariinsuhkur. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga vormi põhja.

2. Puhasta maasikad ja lõika neljaks. Kata küpsisepõhi maasikatega.

3. Sulata kuumaveevannis šokolaad. Sega juurde hapukoor. Lisa kõvaks vahuks vahustatud koor. Vala segu maasikatele. Tõsta kook külmkappi vähemalt kolmeks tunniks kuni üle öö.

4. Enne serveerimist puista üle kakaopulbriga ja kaunista maasikatega. Maasikate asemel sobivad ka teised värsked marjad. Et kook ikka hästi koos püsiks, kasuta topsides müüdavat paksu Saare Smetanat.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
liisu 17.sept 2014 19:12
natuke vedelaks jäi, kui sai seista vaid 7-8h, aga järgmine päev oli juba väga hea:)
ussu 26.juuni 2014 20:07
tahaksin teha seda kooki oma sünnipäevaks,aga 35x26cm plaadiga,kui palju peaks aineid suurendama
merle 23.juuni 2014 18:46
Tegin kooki ja teen veel.....mega hea.asendasin hapukoore teisel korral toorjuustuga ja siis püsis kook hästi koos.
Katriino 30.mai 2014 16:23
Väga maitsev tuli, aga natuke vedel. Lasin küll ainult u viis tundi külmkapis seista, aga hästi koos ei püsinud. Järgmine kord peaks võib-olla natuke želatiini kasutama või kauem seista laskma. Maitses see-eest tõeliselt hästi.
snuuups 27.mai 2014 09:44
nämmmm
1