Uudiskiri Instagram Facebook
 
Aastaaeg

Maasikašarlott

Aastaaeg

Maasikašarlott

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tee šarlott valmis päev enne serveerimist. Rullbiskviidi võid ka poest osta. Šarloti valmistamiseks kulub seda 800–900 g.

üle 60 min

Retsept
RULLBISKVIIT
90 g Või
6 tk Muna
2 dl Suhkur
1.75 dl Nisujahu
0.75 dl Kartulitärklis
2 tl Küpsetuspulber
300 g Maasikad
3 sl Suhkur
Suhkur (küpsetuspaberile)
TÄIDIS
400 g Kohupiimapasta
200 g Valge šokolaad
1.5 dl Rõõsk koor 35%
2 tl Vanillsuhkur
300 g Maasikad
KAUNISTAMISEKS
Maasikad
1. Sulata või ja jahuta. Vahusta munad 2 dl suhkruga tugevaks vahuks. Sega jahu tärklise ja küpsetuspulbriga ning sega munavahusse. Sega juurde ka sulatatud või. Määri tainas küpsetuspaberile ahjuplaadile (u 35 x 45 cm) ja küpseta 200-kraadises ahjus 11–12 min ehk kuldkollaseks ja küpseks.

2. Võta ahjust ja kummuta suhkruga ülepuistatud küpsetupaberile. Eemalda pealmine küpsetuspaber.

3. Keera biskviit koos paberiga rulli ja lase jahtuda.

4. Püreeri maasikad suhkruga ja määri biskviidile. Keera tihedalt rulli ja pane külmkappi. Puhasta ja tükelda maasikad. Sulata šokolaad vesivannil ja vahusta koor. Mikserda vahukoor, vanillsuhkur ja šokolaad kohupiimapasta hulka. Sega hulka tükeldatud maasikad. Kata suurem kauss toidukilega.

5. Lõika rullbiskviit viiludeks ja kata nendega kausi põhi ja ääred. Tõsta täidis vormi. Kata pealt rullbliskviidi viiludega ja pane ööks külmkappi. Kummuta vormist ja kaunista marjadega.



























Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool