Aastaaeg  » Suvi

Maasika-beseekook sidruniga

Keskmine hinne: 3.33 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Hapu, magus, kreemine ja mure...
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Alusta tainast. Sega nisujahu ja suhkur omavahel. Haki külmkapikülm või väikesteks kuubikuteks ja näpi jahusegu sisse. Kui või on jahune, kuid mitte täielikult ühtlaseks massiks segunenud, lisa muna ja töötle kiirelt ühtlaseks tainaks. Mässi kilesse ja aseta pooleks tunniks külmkappi ootele.

2. Samal ajal, kui koogipõhi on külmikus, riivi sidrunitel koor hästi peene riiviga maha ning pressi välja mahl. Pane ootele.

3. Eralda neljal munal kollased ja valged. Pane needki ootele.

4. Võta koogipõhi külmkapist, rulli jahusel pinnal õhukeseks ja suru 24 cm-se koogivormi põhja ja äärtesse. Pane veel pooleks tunniks külmkappi tahenema. Tee kahvliga koogitaina sisse augud, tõsta peale küpsetuspaber ja kalla raskuseks peale küpsetusoad. Küpseta 200-kraadises ahjus 12 minutit. Eemalda küpsetusoad ja küpsetuspaber ning jätka küpsetamist veel umbes 8 minutit, kuni koogipõhi on nähtavalt küpsenud. Klopi lahti muna ja pintselda ahjust võetud koogipõhi munaga kergelt kokku.

5. Samal ajal kui koogipõhi on ahjus, valmista ette täidis. Selleks pane potti 1 dl suhkrut, sidrunikoor, 1 dl sidrunimahla, 1 dl vett ning 2 spl tärklist. Sega ühtlaseks ja kuumuta täidisesegu pliidil, seda pidevalt segades, kuni segu on paksenenud. Võta tulelt ning sega sisse hakitud võikuubikud. Sega, kuni või on sulanud. Kõige lõpus lisa 4 munakollast ja 1 muna, sega ühtlaseks ja kalla küpsenud koogipõhjale. Haki maasikad ja aseta ühtlaselt koogitäidise sisse. Küpseta kooki 12 minutit 180-kraadises ahjus.

6. Beseekatteks vahusta munavalged. Kui mass on juba pehmelt vahul, nirista sisse suhkur ja jätka vahustamist, kuni mass on tihe ja tugev. Tõsta küpsenud koogile ning küpseta veel 180-kraadises ahjus 10 minutit. Enne söömist lase koogil pisut jahtuda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa