Uudiskiri Instagram Facebook
 
Aastaaeg

Porgandikoogikesed

Aastaaeg

Porgandikoogikesed

Mari-Liis Ilover Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Lihtsalt valmiv porgandikook maitseb hästi ka järgmisel päeval.

40-60 min

Retsept
portsjonile
350 g Porgand
100 g Kreeka pähklid
250 g Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
2 tl Kaneel
200 g Suhkur
4 tk Muna
300 ml Rapsiõli
KREEM
400 g Maitsestamata toorjuustu
100 g Või
100 g Tuhksuhkur
1 tl Vanilliessents või -suhkur
1 sl Kreeka pähkel (hakitud)
1. Riivi porgandid, haki pähklid jämedalt.

2. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, kaneel ja suhkur.

3. Klopi munad lahti ja lisa koos õliga kuivainetele.

4. Lisa ka riivitud porgandid ja hakitud pähklid, sega ühtlaseks tainaks.

5. Kata 34 x 23 cm ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi.

6. Küpseta 180 kraadi juures 25–30 minutit.

7. Lase jahtuda ja lõika koogipõhi keskelt risti pooleks, nii saad kaks kihti.

8. Kreemiks hõõru toasoojad toorjuust ja või koos tuhksuhkru ning vanilliga ühtlaseks.

9. Määri pool kreemist ühele koogipoolele, tõsta teine pool peale. Määri sellele teine osa kreemist.

10. Lase koogil enne lahtilõikamist paar tundi külmkapis taheneda.

11. Lõika seejärel neljakandilisteks koogikesteks ja kaunista need hakitud Kreeka pähklitega.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool