Aastaaeg  » Suvi

Nostalgiline sõstrakook

Keskmine hinne: 3.73 Allikas: Sõstratoidud salatitest magusani Autor: Pille Enden
See kook oli kunagi kohvikute suveaja hitt. Mureda põhja, magusa kreemi ja želeega sõstrakoogist ei tüdine iial.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 12 portsjonit
1. Vahusta või tuhksuhkruga. Sega hulka muna, vanillsuhkur, sool ja jahu ning hõõru ühtlaseks tainaks.

2. Keera toidukilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi.

3. Rulli tainas lahti ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud 20x30 cm koogivormi põhja. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit ja jahuta.

4. Vahusta või tuhksuhkruga ning sega hulka kondenspiim, vanillsuhkur ja brändi. Määri kreem põhjale ja raputa peale marjad.

5. Pane külmkappi, kuni kreem on tahenenud.

6. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku. Kuumuta 3‒4 sl mahla keemiseni, sulata selles kuivaks pigistatud želatiinilehed ja nirista ülejäänud mahla hulka.

7. Nirista mahl marjadele ja pane külmkappi tarretuma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa