Uudiskiri Instagram Facebook
 
Aastaaeg

Maasikakook valge šokolaadi vahuga

Aastaaeg

Maasikakook valge šokolaadi vahuga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Suviselt lahe kook valmib üsna vähestest ainetest. Kooki võib pakkuda ka sügavkülmutatuna.

üle 60 min

30 minutit + üleöö külmkapis

Retsept
portsjonile
PÕHI
175 g Digestive küpsised
75 g Või
TÄIDIS
450 g Valge šokolaad
400 g Maasikad
300 g Toorjuust
2 dl Rõõsk koor 35%
1. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 20 cm küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva  koogivormi põhja. Silu ja pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

2. Sulata 425 g valget šokolaadi, lase pisut jahtuda. Tõsta 6–8 maasikat kõrvale, ülejäänud püreeri. Pane püree koos toorjuustu ja vahukoorega miskerisse ja mikserda tihedaks vahuks. Sega hulka valge šokolaad.

3. Tõsta täidis küpsisepõhjale, silu pealt ja pane ööks külmkappi.

4. Kaunista kook poolitatud maasikatega. Sulata järelejäänud šokolaad ja nirista koogile.

KOMMENTAARID

Mai 11.juuli 2017 22:50
Mina pidin koogi sügavkülma panema, sest tavalises külmikus ei hangunud piisavalt ära aga muidu väga maistev ja magus kook.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp