Uudiskiri Instagram Facebook
Eesti suurim retseptiveeb
Aastaaeg

Vaarika-kohupiimakorvikesed

Aastaaeg

Vaarika-kohupiimakorvikesed

Angeelika Kang Kohupiima-kodujuustutoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Vaarikakeedis annab sellele koogile kena värvi ja meeldivat pikantsust. Kasuta paksemat sorti vaarikakeedist, kuid selle võid asendada ka kirsikeedisega.
40-60 min
Retsept
PÕHI
125 g Või
1 dl Suhkur
1 tk Muna
3.5 dl Nisujahu
TÄIDIS
1 dl Vaarikakeedis
200 g Kohupiim
1 dl Rõõsk koor 35%
2 tk Muna
1 dl Suhkur
1. Vahusta või ja suhkur. Lisa muna ja jahu ning sega tainaks. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele või metallist muffinivormidesse.

2. Eelküpseta põhja 225-kraadises ahjus 10 minutit. Määri põhjale vaarikakeedis. Vahusta kergelt munad ja suhkur. Lisa kohupiim ja koor ning vala segu tainapõhjale.

3. Küpseta suurt kooki 175-kraadises ahjus 25 minutit, korvikesi 15 minutit.

KOMMENTAARID

Külliki 17.märts 2014 12:09
Täidis tuli jah vedel aga küpsetades tardus ära ja mina oma ahjus küosetasin natuke kauem kui retseptis on kirjas. Jälgisin, et täidis oleks ühtlaselt läbi küpsenud
Külliki 17.märts 2014 12:06
Kasutasin vaarikakeedise asemel külmutatud kirsse ja tavalise kohupiima asemel panin ricotta kohupiima. Tulid väga maitsvad. Vaarikakeedis olekski vōibolla liiga magusaks asja teinud.
hei 15.märts 2014 11:56
kahe munaga tuli täidis natuke vedel
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Krõbedad sibularõngad

Kõik retseptid
Krõbedad sibularõngad