Argitoidud

Saiavorm ploomidega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Mureda kattega mahlane ja puuviljane saiavorm on maitsev nii piima kui ka vanillikastmega. Ploome võib asendada ka aprikooside või virsikutega
Kogus: 8 portsjonit
Koori ploomid, eemalda kivid, lõike ploomid õhukesteks sektoriteks ja sega kausis sidrunikoore, -mahla ja suhkruga. Sulata või pannil ja pruunista saiaviilud mõlemalt poolt. Raputa praetud saiadele 2 sl suhkrut. Kata võiga määritud ahjuvorm poolte saiaviiludega. Laota peale pooled ploomidest ja tilguta peale pool ploomidest valgunud mahlast. Lao sinna ka ülejäänud saiad ja ploomid ning vala peale ülejäänud mahl.
Katte tegemiseks sega jahu, suhkrud, kaneel ja sool. Lõika või väikesesteks kuubikuteks, sega kuivainetega ja näpi purutaoliseks massiks. Lisa mandlid ja pudista vormile. Küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit. Serveeri soojalt.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Marju 12.sept 2010 19:59
Tegin ploomidega. Soojalt tundus liiga magus aga järgmine päev külmalt tundus täitsa parasjagu magus :). Ploomide koorimine võttis aega, kuigi kallasin nad keeva veega üle ja lasin 2 min seista. Ja kivide eemaldamine oli ka ajamahukas, sest minu ploomid ei olnud päris valmis veel. Järgmine kord kui seda rooga teen panen kindlasti ploomidega mässamise ajaks kummikindad kätte, sest oi, oi, kuidas ploomid mu käsi määrisid....muidu väga hea magustoit, soovitan igati teha...võibolla teeksin vaid veidi magusama.
1