Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Õunasupp röstitud kaerahelvestega

Argitoidud

Õunasupp röstitud kaerahelvestega

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kasuta õunasupi valmistamiseks hapukaid eestimaiseid õunu, nii on sellel rohkem maitset.
Retsept
portsjonile
700 g õunad
1 l vesi
3 dl suhkur
Kaneel (jahvatatud)
1 sl Kartulijahu
1 sl sidrunist pressitud mahl
KAERAHELBELISAND
2 dl Kaerahelbed
1 sl või
1 dl Suhkur
Lase vesi keema, lisa suhkur ning kooritud ja tükeldatud õunad. Keeda umbes 10 minutit ehk kuni õunad on pehmed. Lisa sidrunimahl, kaneel ja vähese külma veega segatud kartulijahu, kuumuta segades keemiseni. Jaga õunasupp kausikestesse ja jäta jahtuma. Pruunista kaerahelbed koos suhkruga pannil kuumas võis, lase jahtuda. Raputa lisand õunasupile vahetult enne söömist.

KOMMENTAARID

Hindaja 11.jaan 2010 18:59
päris hea oli, ainult, et kaerahelbed vajusid suhteliselt põhja....
thinkpink 16.nov 2009 20:30
Superhea :D Kasutasin viimaseid õunaubinaid, mis hakkasid juba kortsu tõmbuma, aga vaatamata sellele ei keenud õunad pudruks ja väljanägemine oli täiesti kena:)
Regina 23.okt 2009 16:49
Proovisin ära ja maitses hästi. Ainult õunad keesid selle 10 min liiga pudruks ja väljanägemine jättis soovida
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool