Argitoidud

Ahjus küpsetatud kartulipoolikud

Keskmine hinne: 3.56 Allikas: 100 rooga Autor: Alvar Andres Virkus
Kerge kõhutäide või mõnus suupiste, mida sobib sõpradega nautida. Kartulipoolikuid saad valmistada kahte moodi – kas paned täidise poolküpsenud kartulitele ja teed roa ahjus lõpuni valmis või küpsetad kartulid vaid riivitud juustuga ning serveerid täidise kõrvale. Valmista suupisteid korraga vaid ühe täidisega.
Valmistusaeg:

VALMISTUSAEG: 15 MINUTIT + 35 MINUTIT AHJUS

Kogus: 4 portsjonit
1. Pane ahi 225° juurde sooja.
2. Pese koorega kartulid hoolikalt puhtaks, kuivata ja lõika pikuti pooleks.
3. Lao kartulipoolikud õliga määritud ahjupannile, lõikepool all. Küpseta ahjus 25 minutit.
4. Samal ajal sega kokku meelepärase täidise ained.
5. Keera kartulid ringi ja riputa üle riivitud juustuga või kata täidisega ja puista siis üle juustuga.
6. Küpseta veel 10 minutit. Kui tegid kartuleid vaid riivitud juustuga, serveeri täidis eraldi kausikeses.

Soovitus: Kui katad kartulid täidisega vormis, vaata, et need püsiksid püsti ja toetuksid äärele. Muidu valgub täidis küpsedes maha. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Marjan 03.dets 2012 15:56
Täidist jah palju, võiks vähem teha, aga tõesti midagi uut.
tiburott 08.jaan 2012 15:25
Maitsev,
rinka 04.sept 2011 21:30
raputasin kartulid enne ahjupanemist soolaga ka üle aga see oli liiast. Sink ja juust on nii soolased koos, et nendest täiesti piisab. Päris rammus amps tuli. proovin kindlasti tulevikus veel aga järgmine kord kergemate maitsetega!
hindaja 22.märts 2011 09:08
väga maitsev :) Mulle meeldis :Y
Mari 20.sept 2010 22:46
Ise arvasin, et kasutasin suuri kartuleid, kuid täidise ülejääki arvestades vist mitte. Tegin kahekordse koguse singi-juustu täidist, kartuleid tegin igaks juhuks (järgmisele päevale mõeldes) kogu ahjuplaadi täis (väikeste vahedega) - kui kartulid küpsed ja täidist peale panema hakkasin, selgus, et võin segu kõigile kartulitele panna, ilma seguga koonerdamata (järgmine kord teeksin 2 kartuli ja 1 segu kogusega). Soovitan julgelt ka hakkliha, kodujuustu, paprika ja muu kodus olevaga proovida. Peaasi, et miskit siduvat (juust) juurde panete. Koorega kartulid lõikasime niiviisi pooleks, et võimalikult lai pind pärast katet sai. Soola unustasin panna, kuid arvestades juustu ja singi soolasust, siis polnud soola lõppkokkuvõttes vajagi :) Kartsime natuke, et kartul ei saa valmis, kuid sai ilusti:) Toit ise tuli väga maitsev, kõik kiitsid ja võtsid lisagi!
karmen515 12.sept 2010 16:00
Tegin singitäidisega, kuhu lisasin ka hakitud paprika. Maitses hästi!
otokar 02.sept 2010 09:38
Olen teinud neid keedetud kartulitest ja seest natuke ära uuristanud, et kate ilusti sisse mahuks ja alt lõikasin pisikese seibi, et püsti püsiks. Nii on palju parem mine meelest tegutseda ja kiiremine saavad valmis, maitse vahet pole.
Elinateh 09.juuli 2010 17:30
Kuidas kartulipoolikuid soolata? :) Kas üle raputada lihtsalt?
NAAJ 09.juuni 2010 20:45
Täidetud küpsetatud kartuleid küpsetatakse jah koorega. Kooreta kartulid lihtsalt lagunevad ära
Keku 09.juuni 2010 17:57
kas neid kartuleid küpsetatakse koorega?:)
muzy111 02.juuni 2010 10:44
head olid!
hellu 12.apr 2010 17:51
tegime neid ükskord koolis kokandus tunnis,meil ei olnud väga palju aega ja siis jäi kartul veidike tooreks,aga muidu oli jah supper hea
Kats 01.märts 2010 18:21
Väga lihtne valmistada, vähe mässamist ning mis kõige olulisem - tulemus on imeline. Koorisin kartulid ikka ära enne ja küpsetasin ahjus nii nagu juhendis singi-juustu täidisega, lisasin soola ja pipart. Kartsin, et kartulid jäävad tooreks, kuid küpsesid ettenähtud ajaga ilusti läbi ning mõnusalt krõbe koorik tuli ka peale. Teen kindlasti veel ja veel neid!
Kapsauss 09.jaan 2010 17:04
Tõesti superhead! Ise tegin täna kuigi eriline toiduvalmistaja pole :D Superhead, ja päris kiiresti saab valmis :O Koostisained on väga lihtsad . Need asjad peaksid kõigil kodusolema :Y
Ketu 05.sept 2009 18:04
Wow, need on tõesti head. Paar kartulit sööd ära ja siis saab juba kõht täis..;):Y
efka 28.juuli 2009 14:20
super! tõeline hitt - ja tegelikult väga lihtne teha. kõlbavad nii soojalt kui külmalt
Annika 24.juuli 2009 16:43
Singi juustutäidisele sobib ka kodujuustu lisada. Väga nämma.
Juppstükk 06.apr 2009 12:55
super hea kraam! tegin külalistele ning kõik kiitsid ja võitlesid viimaste tükkide eest!:Y
Calcium 18.okt 2008 23:38
Oi need singitäidisega kartuli on imehead lisasin veel natuke sibulat sinna segusse teen kindlasti neid teinekordki :O)
1