Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Magushapu kapsa-õunahautis

Argitoidud

Magushapu kapsa-õunahautis

Maire Suitsu 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Suurepärane lisand seaprae või hakkliharoa juurde ning hea vaheldus hapukapsale.
Retsept
1 kg Valge peakapsas
1 dl Rapsiõli
500 g Väiksemad magushapud õunad
Sool
Õunaäädikas või sidrunimahl
Suhkur
Lõika kapsas pooleks, kumbki pool omakorda kaheks või neljaks sektoriks. Lõika need suure laiateralise noaga ristisuunas õhukesteks ribadeks; jäta juurikaosa välja.
Pane kapsaribad suurde keedunõusse, kalla peale õli ja umbes 2 dl keeva vett.
Tõsta alt ülespoole segamini, kata kaanega ning lase 5–10 minutit podiseda, et kapsas kokku vajuks. Vahepeal lõika puhastatud õunad õhukesteks sektoriteks ja sega kapsaste hulka. Lisa esialgu 2–3 sl suhkrut, umbes 1 tl soola ning supilusikatäis õunaäädikat või sidrunimahla. Lase pool tundi haududa, sega vahetevahel põhjast ülespoole; lisa vajadusel vett. Maitse kapsast ning reguleeri maitse kas hapumaks või magusamaks. Sageli on vaja lisada ka väheke soola, mis kõiki teisi maitseid tugevdab. Talvekapsa kasutamisel vajab hautis tõenäoliselt veel täiendavat valmimisaega.

KOMMENTAARID

täistera 10.nov 2008 00:47
Tuli väha maitsev, hea vaheldus tavapärasele hapukapsale. Soovitan!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree