Argitoidud

Magushapu kapsa-õunahautis

Keskmine hinne: 3.77 Allikas: 100 rooga Autor: Maire Suitsu
Suurepärane lisand seaprae või hakkliharoa juurde ning hea vaheldus hapukapsale.
Lõika kapsas pooleks, kumbki pool omakorda kaheks või neljaks sektoriks. Lõika need suure laiateralise noaga ristisuunas õhukesteks ribadeks; jäta juurikaosa välja.
Pane kapsaribad suurde keedunõusse, kalla peale õli ja umbes 2 dl keeva vett.
Tõsta alt ülespoole segamini, kata kaanega ning lase 5–10 minutit podiseda, et kapsas kokku vajuks. Vahepeal lõika puhastatud õunad õhukesteks sektoriteks ja sega kapsaste hulka. Lisa esialgu 2–3 sl suhkrut, umbes 1 tl soola ning supilusikatäis õunaäädikat või sidrunimahla. Lase pool tundi haududa, sega vahetevahel põhjast ülespoole; lisa vajadusel vett. Maitse kapsast ning reguleeri maitse kas hapumaks või magusamaks. Sageli on vaja lisada ka väheke soola, mis kõiki teisi maitseid tugevdab. Talvekapsa kasutamisel vajab hautis tõenäoliselt veel täiendavat valmimisaega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
täistera 10.nov 2008 00:47
Tuli väha maitsev, hea vaheldus tavapärasele hapukapsale. Soovitan!
1