Argitoidud

Rullmuffinid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Muffinipanni pesades saab küpsetada ka pärmitainast saiu, näiteks kaneelirulle. Täidises võite pruuni suhkru soovi korral asendada 1 dl tavalise suhkru ja 1 sl kaneeliga.

Sega sool ja küpsetuspulber jahuga. Lisa kuivadele ainetele mikseri tainakonksude abil vähehaaval õli ja seejärel ka piim, püüdes tainast mureduse säilitamiseks võimalikult vähe töödelda. Rulli tainas jahuga üleraputatud laual 5 mm paksuseks ristkülikuks, mille pikem külg võiks olla umbes 30 cm. Mikserda pehme või pruuni suhkruga läbi ja määri tainale. Rulli tainaplaat pikemast servast alustades rullbiskviidi kombel tihedalt kokku ning lõika 2,5 cm pikkusteks juppideks. Aseta need püstiasendis muffinipanni pesadesse. Küpseta 175° juures umbes 35 minutit ehk kuni rullid on kerkinud, pruunistunud ja läbinisti küpsed.


 

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
K. 08.veeb 2011 14:04
Mina olen kasutanud tavalist rapsiõli. Ei näe põhjust, miks oliiviõli ei peaks sobima, kui selle maitse meeldib.
beth 10.aug 2010 18:56
kas (kvaliteetne) oliiviõli sobib ka?
K. 06.juuni 2010 13:27
Meie pere absoluutsed lemmikud (kuna üks on munaallergik, sobivad need väga hästi menüüsse). Jahu panen alati tunde järgi, et vedel ei saaks.
Ann 14.veeb 2010 13:36
Ma lisasin taignale pisut kardemoni ja rohkem suhkrut, sõtkusin nagu pärmitaigent ning tegin täidise suhkru ja kaneeliga ning tuli imehea. pisut krõbe aga maitsev. maitseainetega improviseerisin natuke ka. :)
I. 04.veeb 2010 20:09
Krõmpsutada*
I. 04.veeb 2010 20:09
Kas muna ei peaks olema nimekirjas? Ju siis selle taigna puhul mitte, kuid oleks vast paremaks teinud. Suhkrut on tõepoolest vähe, tuli kuiv, lääge ja raiskasin vaid toiduaineid. Koerale meeldib krõmputada küll :)
Serendipiti 16.märts 2009 15:34
kuiv ja natuke maitsetu.
Mannu 03.jaan 2009 19:42
Tegin täpselt retsepti järgi. Ilma muffini vormideta. Panin niisama lõigud plaadile. Välja tulid rohkem, kui küpsised. Minu arvates vormi nad küll ei sobiks. Kohvi kõrvale hea krõmbsutada.
siirikirikal 02.dets 2008 09:56
Piimakogus retseptis parandatud.
Mirjam 02.dets 2008 09:19
Retsepti lugedes märkasin kohe, et 5 dl jahu ja 4,5 del vedelikku veel õli on selgelt vale vahekord! Ja suhkrut on ka vähe - nii tuleb taigen vesimage.
Doosekas 29.nov 2008 14:24
Vot minul sai 5 dl jahu ja 4,5 dl piimaga ikka väga vedel tainas-rullimisest oli asi kaugel. Panin omajagu jahu juurde ja tänu sellele said natuke tuimad ja puised. Süüa kõlbasid, kuid lähiajal uuesti tegema ei kutsu.
Mari 29.nov 2008 13:50
:T Mulle aitab, kõrvetasin sõrme ahjus ära :O . Aga maitselt on parem kaneeliga
1