Argitoidud

Gnocchi'd juustukastmes

Keskmine hinne: 3.77 Allikas: Ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Gnocchi’d on Itaalia kartuliklimbid, mida sealmail serveeritakse erinevate kastmetega, näiteks juustukastmega.
Kogus: 2 portsjonit

Keeda kartulid pehmeks ja kurna. Suru keedetud kartulid läbi sõela. Maitsesta muskaatpähkli ja soolaga. Lisa jahu ja lahtiklopitud munad ning mätsi tainaks. Konsistents peab jääma parajalt tihke, et saaksid veeretada tainast pika vorsti ja lõigata sellest u sentimeetrilaiused tükid. Vajadusel lisa jahu.
Tõsta gnocchi'd keevasse soolaga maitsestatud vette keema. Keeda, kuni kartuliklimbid pinnale kerkivad. Tõsta vahukulbi abil veest ja aseta serveerimistaldrikule.
Serveeri koos sinihallitusjuustukastmega. Kastme valmistamiseks vala potti rõõsk koor ja murenda selle sisse sinihallitusjuust. Kuumuta kastet, kuni juust on sulanud, ja vala siis valmis kartuliklimpide peale.

SOOVITUS
* Kasuta pressimiseks kindlasti sõela, mitte ära mikserda saumikseriga, sest see mass ei ole kartuliklimbi jaoks sobiv.
* Kastme jaoks eelista pehme konsistentsi ja mitte liiga intensiivse maitsega sinihallitusjuustu.
* Eriti maitsev jääb, kui gnocchi'd koos kastmega pealispinnalt pisut gratineerida.
 

Angelica nõuanne: Gnocchi'de jaoks keeda kartulid koorega, sest nii jäävad kasulikud toitained alles, või küpseta hoopis ahjus. Kehakaalu jälgijatel on mõistlik juustukastme asemel valmistada ürdi-jogurtikaste.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mall 07.dets 2011 12:26
Mina riivisin kartuli. Aga jahu panin küll palju rohkem, sest muidu jäi ikka suht vedel mass. Rulliks ei veeretanud, tegin teelusikaga pätsikesed. Maitse oli mõnus.
wildcat 22.veeb 2009 15:08
Väga maitsevad,täiendasin karbonaadi viilude ja hapukasa-majoneesi salatiga.
kaiku 16.veeb 2009 22:50
kas läbi sõela surumist võib asendada lihtsalt kartulid puruks tampimisega, et nagu kartulipüreed hakkaks tegema?
katrin 02.veeb 2009 20:51
super hea,proovi ka tomati voi raguu kastmega
1