Argitoidud

Vanaema lumepallisupp

Keskmine hinne: 3.47 Allikas: 100 rooga
Lihtne vanaemadeaegne magusroog valmib vaid veerand tunniga. Maitseb kõige paremini kohe pärast tegemist veidi jahtununa.
Kogus: 4 portsjonit
1. Panna piim pliidile ja lasta keema. Vahustada munavalged kõvaks valgeks vahuks, lisada 1 sl suhkrut ja vahustada edasi. Kui piim keeb, tõsta sinna munavalgeklimbid ja pöörata neil hetke pärast külge. Tõsta klimbid vahukulbiga kaussi.

2. Vahustada munarebud ülejäänud suhkruga. Lisada veidi kuuma piima ja vanillsuhkur ning valada vaht pidevalt segades keeva piima sisse. Kuumutada paksenemiseni.

3. Jagada magustoit kausikestesse ja tõsta munavalgeklimbid sisse.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 20.juuni 2016 08:15
Ja, piim peabki keema minema, et selle sees munavalgepallid läbi kuumutada. Samast piimast keedetakse pärast vanilline pehme kreem.
Viivika 19.juuni 2016 17:25
Kujutan ette, et mõni "agaram" panebki selle piima pliidile ja ootab, et see keema läheks :D :D (nagu esimene näpunäite rida teha käseb)
Siiri Kirikal 04.juuli 2014 12:49
Seda magusrooga süüakse külmalt.
kokk 04.juuli 2014 11:19
Aga,kas lumepallisuppi serveeritakse külmalt või soojalt?
Siiri Kirikal 04.juuli 2014 11:03
Kuumutamine tähendab seda, et päris keema enam piimal minna ei lasta.
Kokk 03.juuli 2014 23:00
Kas te saaksite mulle palun seleta,mis vahe on kuumutamisel ja keetmisel?:)
jooneratas 26.märts 2013 16:49
MIna lisan kreemile ka tilgakese sojakastet - annab huvitava maitse.
merks53 01.sept 2012 19:14
Just tegin seda hõrgutist :) väga, väga, väga maitsev, soovitan soojalt, lihtne teha ja söömisrõõmu kui palju :)
kiku 28.mai 2012 16:02
meil läks kõik sassi:(:(:(:(:( :T
keemik 08.jaan 2012 16:44
Vanilliin on kivisöetõrvast aetud magusaine, jutt on vist ikkagi vaniljest.
susanna 11.nov 2011 12:43
mina lisan munakollasevahule natuke jahu, siis läheb mõnusalt kreemjaks. Ja keeta ei tohi, kui munakollase piimale lisad, ainult kuumutad!
vanapoiss 18.veeb 2011 11:20
viimati sain seda toitu umbes 25-30 a. tagasi täna teen ise ka.
getter 26.sept 2010 00:16
ära lase munakollast piimaga vahtu, tuleb vaid kuumendada! Keeta ei tohi.
nautija 20.jaan 2010 21:44
KÜSIMUS Olen seda magustoitu teinud vist sadu kordi, aga ikka ei tule see lõpu munakollase-piima segu päris kreemjas. Tuleb üsna vesine ja kauem kuumutades pigem nagu vesine munapuder. Mida peaksin tegema?
123abc 08.jaan 2010 12:27
superhea
Hindaja 19.mai 2009 13:41
vääga heaaaaaaa
sööma 26.apr 2009 15:13
niämmm
yoyo 23.märts 2009 17:16
Mina lisan ka piimale veidi tärklist aga munavalgevahu lisan kõige lõpuks ja segan lihtsalt läbi ja kuumutan veidi.
miia 11.märts 2009 18:44
tegin täna. täitsa mämma :):Y
riina24 03.märts 2009 19:30
tõesti väga hea magustoit lausa sulas suus
nipi 26.veeb 2009 22:15
Väga maitsev!
miia 22.veeb 2009 23:27
mul tuli kohe lapsepõlv meelde.. peab ka ikka tegema 1 päev ;)
Harmoni 22.veeb 2009 11:12
Minul on see lemmikmagustoit lapsepõlvest saadik. Kui oma pere tekkis, lootsin lihtsameelelt, et ehk see teistele ei maitse (saaksin kõik üksi ära süüa) :). See lootus siiski ei täitunud :). retsept on siin tõesti õige, mina lisan leemele küll veel alati pisut tärkliselahust (maisi näit.), siis tuleb see eriti kreemine.
Kaisa 21.veeb 2009 19:06
Loodan, et on hea kah, proovin järgi täna!
ilia 20.veeb 2009 18:48
oli ka lumepallisupp,kus klimbid soovitati keeta vees.No see oli kull taielik jama, ei jaanud uldse klimbid.....See on oige ja super retsept
12