Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Puuviljane saiapuding

Argitoidud

Puuviljane saiapuding

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kreemja konsistentsiga vorm, mille puuviljade valik sõltub sinu lemmikutest. Saiaviile kulub ühele tordile ühe suure röstsaia jagu, batoonsaia aga rohkem.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
6 dl Piim
1 tk Sidrunikoor
100 g Aprikoos (kuivatatud)
100 g Kirsid (kuivatatud)
100 g Rosinad
9 tk Saiaviil
2 spl Või
3 tk Muna
1 dl Suhkur
2 spl Brändi
1 spl Pruun suhkur (demerara, fariinsuhkur)
1 tl Kaneel (jahvatatud)
1. Kuumuta piim potis ja lisa suurte tükkidena sidrunikoor. Lase keema ja tõsta pliidilt. Jäta 15-20 minutiks kaane alla seisma.
2. Haki aprikoosid ja sega kirsside ja rosinatega.
3. Eemalda saialt koorik, lõika viilud kolmurkadeks ja määri võiga. Laota pooled viilud vormi põhja, võine pool üleval, ning tõsta peale 2/3 puuvilju. Järgmiseks kihiks lao ülejäänud saiaviilud (samuti võine pool üleval) ja selle peale ülejäänud puuviljad.
4. Kuumuta ahi 180-kraadini. Võta sidrunikoor piimast välja. Klopi lahti munad, lisa suhkur, brändi ja piim. Vala vormi. Lase mõni minut imbuda, suru saiad kergelt alla. Raputa vormile pruuni suhkrut ja kaneel ning küpseta 45-50 minutit.
5. Serveeri külma piimaga.

KOMMENTAARID

Reltsik 11.apr 2011 23:56
Väga hea magustoit.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes