Argitoidud

Karamelline saia-õunavorm

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Karamelline vorm mahlase õunatäidisega ei ole liiga magus. Maitseb hästi piima, vanillijäätise või -kastmega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Määri liitrine ahjuvorm võiga. Koori õunad, lõika sektoriteks, eemalda seemned ja viiluta. Pane kastrulisse, lisa sidrunimahl ja -koor ning 5 spl vett. Kuumuta keemiseni, keeda 7–10 min. Sega hulka suhkur ja keeda veel 5 minutit. Võta tulelt.
2. Lõika saiaviiludelt koorik ära. Poolita viilud.
3. Vala kastrulisse muscovado suhkur, või, siirup ja 3 sl vett. Lase aeglaselt keema tõusta, samal ajal sega, kuni suhkur on lahustunud. Keeda 1–2 minutit, kuni kaste on siirupine. Kasta pooled saiaviilud ükshaaval kastmesse, tõsta vormi. Tõsta vormi õunad. Seejärel kasta ülejäänud saiad kastmesse ja tõsta õuntele, nii et need oleks kaetud. Nirista peale ülejäänud kaste. Küpseta 190-kraadises ahjus 20–25 minutit.
4. Jahuta pisut, raputa peale tuhksuhkrut. Serveeri vanillikreemi, -jäätisega või piimaga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liisa 03.apr 2011 11:19
Sai järgi proovitud. Tegemist on VÄGA maitsva magustoiduga. -
Kuid asjad mida järgmine kord teisiti teen: 1. saiad ei lao mitte suurte viiludena põhjale ja peale, vaid teen väikesteks kuubikutest - palju parem on niimoodi seda hiljem süüa. 2. panen saia pisut rohkem kui ette nähtud, samuti ka pruuni suhkurt. Või siis lihtsalt õunu vähem
1