Argitoidud

Kuum sprotivõileib tomatiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Tõeliselt nutika perenaise kokaraamat Autor: Lia Virkus
Must leib eesti kalaga - mida veel paremat võiks tahta.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Lao leivad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tõsta leivakäärudele peale sprotid, nirista neile ka veidi sprotiõli ja tõsta peale 2 tomativiilu. Jahvata peale musta pipart ja kata leivad juustuviiluga. Küpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit, kuni juust on mõnusalt sulanud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
marialiina 02.veeb 2012 15:07
Retsept ületas kõik ootused. Maitse on ülihea! (Kasutasin sprotte, mis olid kerges küüslauguõlis vist veel mingite ürtidega vmt). Järgmisel korral teen ehk ka piimasupi kõrvale.
Significant 09.mai 2011 15:10
Väga üllatavalt meeldiv oli! (Poleks uskunud, et sprotid soojalt ka head on)
käpard 22.apr 2011 04:37
Viiluta tomatid, pane peale veidi õlipisaraid, natuke soola, pipart ja kuivatatud basiilikut (kui kasutad värsket, pane tomativiilude vahele), kui kasutasid magusaid kirsstomateid võibolla pole suhkrut vaja, aga näpuotsaga ehk sedagi. Pane enne leibade valmistamist ahjuplaadile ja küpseta, kuni tomatid on pehmed (lödid). Soovi korral eemalda tomatitelt koored kahe kahvliga, mis ei ole aeganõudev töö ja ülejäänut kasuta võileivameisterda-
misel. Mina isiklikult söön seda tomatimöginat kergelt ahjus röstitud saiaga ja lisandina teiste toitude juurde
kati00 20.apr 2011 17:11
Täitsa huvitav roog. Järgmisel korral teen aga väiksemate leivatükkidega, kuna sellisel kujul jääb leib keskelt n.ö. leotatud (tomati tõttu vist), äärtest aga mõnus krõbe. Kindlasti võiks lisada ka mingeid ürte, maitsemeel kohe nõuab :)
1