Argitoidud

Lumepallisupp kaneelipuruga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Munatoidud Autor: Harri Ilves
Nostalgilist magustoitu, mida kutsutakse ka ”ujuvateks saarteks”, kaunista kaneeli- või pähklipuru ja röstitud mandlilaastudega.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Eralda munavalged munakollastest. Lisa munavalgetele 1 sl suhkrut ja vahusta kõvaks vahuks.
2. Kuumuta piim laiapõhjalises potis tasasel tulel keemiseni.
3. Tõsta munavalgevahtu supilusikaga ettevaatlikult kuuma piima sisse. Keeda kiiresti mõlemalt
poolt läbi ja tõsta vahukulbiga välja. Valmis pallid aseta vaagnale ootele.
4. Vahusta munakollased ülejäänud suhkruga ja lisa tärklis. Tõsta osa kuumast piimast munasegusse ja sega läbi. Alles siis vala munakollasesegu piimapotti. Sega hoolega ja ära lase kreemi keema, kuni segu pakseneb. Maitsesta vanillsuhkruga. Soovi korral võid lisada veidi riivitud sidrunikoort.
5. Lase piima-munasegul täielikult maha jahtuda.
6. Tõsta lumepallid jahtunud piima-munasegule ning kaunista kaneelipuru ja näiteks melissilehega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Teemar 13.jaan 2013 14:19
Mulle ka hullult meeldib
Meksu 10.jaan 2013 17:57
:Y päris hea!
musike 20.mai 2012 18:33
kõige parem! =D
volli 29.märts 2012 19:55
jumalate jook "söök"
jannu 29.okt 2011 11:06
päris hea tuli välja
nimmi 23.apr 2011 16:28
Mida paremat veel oskad tahta munadepühalauale!
1