Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Reinu tomatine räimepada

Argitoidud

Reinu tomatine räimepada

Tiina Lebane Rahvuskala räim ja tema sugulane heeringas
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Rene Riisalu
See retsept on pärit Reinult Lahemaalt. Kui lapsed nädalalõpus maale isa Reinu juurde tulevad, siis on tomatimarinaadis räimed pere ühisel õhtusöögil kõige oodatum roog.

20-40 min

Retsept
portsjonile
500 g Räimefilee
1 tl Sool
1 tl Sidrunipipar
Jahu (paneerimiseks)
Õli (praadimiseks)
TOMATIMARINAAD
1 tk Porgand (suur)
1 tk Sibul (suur)
3 spl Õli
300 g Tomatipasta
400 g või purustatud tomatid
8 dl Vesi
2 spl Äädikas 10%-line
1 tl Sool
2 tl Suhkur
1 leht Loorber
10 tera Must pipar
10 tk Nelk
10 tera Vürtspipar
1. Aseta pooled räimefileedest, seljad allpool, küpsetuspaberile. Raputa peale soola ja sidrunipipart ning tõsta ülejäänud fileed katteks peale. Paneeri räimepihve jahus ja prae kuuma õliga mõlemalt poolt tugevalt läbi.
2. Tomatimarinaadi valmistamiseks riivi porgand ja sibul ning hauta pannil õli sees pehmeks. Lisa tomatipüree, vesi, äädikas, sool, suhkur ja vürtsid ning lase 5 minutit tasasel tulel podiseda.
3. Lao praetud räimepihvid umbes 2-liitrisse paksupõhjalisse potti, vala peale tomatimarinaad ja hauta vaiksel tulel 5-10 minutit .

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke