Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Lillkapsas ja herned India moodi

Argitoidud

Lillkapsas ja herned India moodi

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tarmo Virkus
Indiast pärit rõõmsalt kollane roog on meile tuttavatest aedviljadest – lillkapsast ja hernestest. Indias süüakse lillkapsast üsna vürtsises kastmes ning lillkapsast ei keedeta, vaid praetakse. Meile võib selline valmistusviis tunduda esialgu veidi harjumatu, seetõttu panin kirja mooduse, kuidas saab seda toitu teha kergelt vedelikus läbi hautatuna. Indias usutakse, et keedetud lillkapsast on raske seedida, seepärast pannakse toored õisikud otse pannile ja praetakse kuivalt läbi. Maitsev toit valmib mõlemal juhul ja kes soovib autentsemat moodust katsetada, jätku vesi lihtsalt lisamata.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 tk Lillkapsas
30 g Või
1 tk Sibul
1 cm jupp Ingver (peeneks hakitud)
1 tk Tšilli (peeneks hakitud)
1 tl Kurkuma
0.5 tl Sool
1 tl Vürtsköömen (jahvatatud)
2 dl Vesi
250 g Herned
1 tl Garam masala
Koriander (värske, hakitud)
Jaga lillkapsas õisikuteks. Sulata pannil või ning lisa pannile või sisse hakitud sibul ja ingver. Prae keskmisel kuumusel, kuni sibul on klaasjas. Lisa hakitud tšilli või tšillipulber, kurkuma, sool ja vürtsköömned. Kuumuta kõik vürtsid korra kuumas võis läbi – see aitab vürtside maitset intensiivistada. Lisa lillkapsas ja sega sibula-vürtsiseguga läbi. Tõsta kuumust ja kalla juurde vesi. Sega hästi läbi, lase keema tõusta, alanda siis taas kuumust ja hauta keskmisel kuumusel kaaneta 8–10 minutit. Hautamisaeg sõltub sellest, kui krõmpsu lillkapsaga lõpptulemust soovid. Lisa herned ja hauta veel 1–2 minutit. Soovi korral sega vürtsika maitse lisamiseks lõpuks juurde 1 tl garam masala’t. Serveeri ja raputa peale värsket hakitud koriandrit. Juurde paku riisi ja kuuma India leiba.

KOMMENTAARID

Porgandimehu 19.okt 2011 18:39
Lihtsalt super :) Ausalt.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp