Argitoidud

Karrine suvikõrvitsapirukas

Keskmine hinne: 3.14 Allikas: Plaadikoogid ja -pirukad Autor: Epp Mihkels
Karrimaitseiane annab suvikõrvitsapirukale pisut eksootilise meki ja lisab muidu ehk tavalisele köögiviljapirukale veidi särtsakust. Piruka küpsetamisel on oluline, et suvikõrvitsatükid jääksid pisut krõmpsud.
Valmistusaeg: 40-60 min
Aseta lehttainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lõika parajaks.
Tükelda pestud suvikõrvitsad 1-1,5 cm suurusteks kuubikuteks. Lõika porru esialgu pikuti pooleks ja viiluta siis ribadeks. Sega suvikõrvitsatükid soola-pipra ja karriga. Laota lehttainale kõigepealt porruribad ja seejärel maitseainetega segatud suvikõrvitsatükid. Seejärel klopi vahukoore hulka munad ja riivjuust ning maitsesta saadud segu soola ja pipraga. Vala kooresegu ühtlaselt pirukale.
Küpseta pirukat kõigepealt 220-kraadise ahju alaosas 10 minutit. Alanda siis kuumust 200 kraadini ja küpseta veel 25-30 minutit. Lase enne serveerimist pirukal veerand tundi jahtuda.
Kogus 10-le inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
lapaduu 12.sept 2015 21:27
Väga maitsev pirukas ja ka mitte taimetoitlased saavad kõhu täis. Ei tükeldanud suvikõrvitsat vaid riivisin jämeda riiviga ning kurnasin üleliigse vedeliku välja. Kõik küpses kenasti läbi. Järgmine kord paneks Garam masalat isegi rohkem, saab vürtsikam!
1