Argitoidud

Mahlane maasika-mustikakook

Keskmine hinne: 4.25 Allikas: Plaadikoogid ja -pirukad Autor: Lia Virkus
Marjakook on parim soojalt koos vanillijäätise või -kastmega. Talvel saad sama kooki küpsetada ka külmutatud marjadest. Siis kasuta marju väiksemas koguses ja maisitärklist lisa veidi rohkem.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Taina tegemiseks vahusta toasoe või suhkrutega. Lisa muna ja sool. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa võisegule. Sega ühtlaseks purutainaks ja pudista 2/3 sellest küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (35x23 cm) põhja. Poolita maasikad ja laota tainale. Puista peale ka mustikad. Sega omavahel täidiseained ja kalla marjadele. Kõige peale pudista ülejäänud tainapuru. Küpseta kooki 170-kraadises ahjus 40 minutit või kuni kook on pealt kaunilt kuldpruun. Serveeri jahtunult.

Kogus 12-le inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Merili 24.sept 2011 09:58
väga hea tuli :)
1