Argitoidud

Suvemarjadega riisibrülee

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse retseptiraamat Autor: Kaie Mei
See roog on inspireeritud rootslaste riisipudrulembusest ja klassikalisest brüleekreemist ehk põletatud suhkruga magusroast. Meie suvemarjade – mustade sõstarde, mustikate ja vaarikate – “kuningannasegu” on just rootslased kuulsaks teinud.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 6 portsjonit
Pese riis, vala see koos veega potti ja keeda mõõdukas kuumuses ilma kaaneta. Kui vedelik on haihtunud ja riis peaaegu pehme, lisa sool, suhkur ja rõõsk koor. Lase pudrul keema tõusta, lülita pliidikuumus välja, sega ja aseta kaane alla järelküpsema. Valmis puder peab olema pehme riisiteraga ja parajalt kreemine. Vajadusel lisa rõõska koort või vett. Valmis pudrule pane hulka sidrunimahl ja -koor, vanillsuhkur ja hakitud mandlid. Määri vormid vähese võiga ja täida pooles ulatuses marjadega. Kata kreemise riisipudruga ja puista üle 1 sl suhkruga. Aseta desserdid ahju maksimumkuumuses 5 minutiks ehk suhkru karamellistumiseni grillelemendi alla, nii saad sooja magusroa, milles marjad moosistuvad. Võid kasutada suhkru sulatamiseks spetsiaalset põletit, sel juhul jääb magusroog ise külm.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa