Argitoidud

Antoonovkad öökuues

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Sepamaa talu köök Autor: Anni Arro
Leidsin selle toreda nime ühest vanast kokaraamatust, kus õunapommid kandsid uhket nime ”Õunad öökuues”. Sellest alates ma enam sõna ”õunapomm” ei kasuta. Kahjuks aga ei seletatud, miks just ”öökuues”. Mina seda välja mõelda ei osanud. Ehk olete teie nupukamad?
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Sulata potis või. Lisa kirsid, aniis, kaneel, brändi ja fariinsuhkur. Hauta minutike ja tõsta kõrvale. Eemalda õuntelt südamikud nii, et keskele jääb süvend. Täida süvendid äsjakeedetud seguga. Lõika tainas neljaks ja aseta igale ruudule üks õun. Suru tainas pealt kõvasti kinni ja pintselda üle munakollasega. Küpseta 200° juures umbes 25–30 minutit. Õun peab olema küps ja tainas krõbe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa