Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Lõhnavad ahjuõunad

Argitoidud

Lõhnavad ahjuõunad

Sikke Sumari Namaste. Muhumaa ehedad maitsed
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Kristjan Lepp
Mõnus ahjuroog õuntest. Kui kodus on kalvadost, ära unusta seda õunetle lisamast.

20-40 min

Retsept
portsjonile
2 tk Õun (tihke ja hapu sort)
1 dl Kalvados
1 dl Vesi
1 spl Suhkur
TÄIDIS
Mesi või
Vahtrasiirup või
1 dl Fariinsuhkur
1 tl Rosinad
1 tl Pähklid (purustatud)
Vanill- või vanilliinsuhkur
Muskaatpähkel (värskelt jahvatatud) või
Ingver (kuivatud)
4 spl Või
Määri ahjuvorm võiga. Kalla vormi calvados, suhkur ja vesi. Lõika õunad pooleks ja eemalda seemnekojad. Aseta õunapoolikud vormi. Sega kokku täidiseained ja täida sellega õuntesse seemnekoja eemaldamisel tekkinud augud. Küpseta õunu 180-kraadises ahjus 20 minutit. Kui jõuad vahepeal kööki lipsata, kasta õunu aeg-ajalt vormi kogunenud vedelikuga. Kui soovid täiuslikku lõpptulemust, kuumuta õunu lõpuks mõni minut grillseadme all – nii saad kauni karamellipinna. Paku õunu vanillijäätisega.

KOMMENTAARID

Kriipsik84 26.dets 2011 17:18
Meie lemmik! Kui korra valmistad, siis ole valmis seda uuesti tegema :) Eriti maitsev koos vaniljejäätisega !
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool