Argitoidud

Leivakreem mustade ploomidega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse retseptiraamat Autor: Kaie Mei
Kohev mõnusa apelsinilisandusega leivaroog pühapäevases mõõtmes.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 8 portsjonit
Haki ploomid väiksemaks ja kuumuta suhkruses vees koos tükeldatud leivaga ühtlaseks. Lisa siis apelsinikoor ja mahl. Vahusta ühtlaseks ning lisa vahustamist jätkates rõõsk koor. Kontrolli maitsestust ja täienda maiust soovi korral mahla, rõõsa koore või suhkruga. Paku koos vahukoorega, kaunistuseks säti peale kelmetest puhastatud apelsinilõike.


SOOVITUS:
* Kuna leib on tärkliserikas, kipub see kuumutamisel kergesti põhja kõrbema, seepärast ära unusta rooga pliidile ning sega hoolsalt.
* Vajadusel lisa leivasupile vett või mõnda sobivat puuvilja-marjamahla.
* Leivale sobivad hästi tüüpilised pagarimaitseained: kardemon, kaneel, ingver, aniis.
* Leivasuppide klassika on valmistatud koos rosinatega, proovi ka muid kuivatatud puuviljumarju. Serveeri lihtsamat leivasuppi mõnikord ka värskete või külmutatud marjadega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
siirikirikal 19.okt 2011 10:50
KAIRI: Kaie Mei täpsustab, et vahukoor tuleks leivakreemile lisada siis, kui see on pisut juba jahtunud.
Jutsukene 19.okt 2011 08:36
Appi, kui hea! Maitseb ka neile, kes tavalist leivasuppi ei armasta. Mina lasin natuke jahtuda, vahustasin, siis lisasin koore ja vahustasin veel.
KAIRI 18.okt 2011 14:55
kas rõõsa koore lisamine ja vahustamine toimub keetmise ajal või jahtunult?
1