Argitoidud

Vanatädi säästukilud

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse
Helir-Valdor Seederi vanatädi õpetas oma eluajal noortele soodsa roa, millest on saanud kogu pere lemmiktoit. Ka pühade ajal.
Valmistusaeg: kuni 20 min

+ 48 tundi maitsestumiseks

Kogus: 8 portsjonit
Sega marinaad kokku, vala kiludele ja lase 48 tundi seista. Seejärel eemalda kiludelt selgrood, lao fileed purki sibulaketastega vaheldumisi ning kata kodumaise rapsiõliga. Serveeri koos leivaga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Piret 05.mai 2015 20:23
Plaan teha - homme räimi ostma :) Tõesti on head ennegi tehtud aga ei mäletanud. Nämmi
Siiri 05.mai 2015 13:42
Ammust ajast tehtud retsept ja väga-väga maitsev tulemus.olemegi teinud räimedega.
mari 05.mai 2015 11:19
jah, sellist toitu sai söödud küll ja küll. See oli nõukaajal-nii 50.-dad 60.-dad, kui oli vaene aeg. Rannast sai kalurite käest kastidega räime ostetud(kilu oli kallim, peenem toit, seda sai vürtsidega soolatud mannergutesse või suitsutatud ja sprotti tehtud). Suurde puutünni sai siis need räimed sisse soolatud. Sealt siis aegamisi võetud- kõigepealt suurem soolasus ära leotatud, siis marinaad koos sibularõngastega peale. Mida kauem laagerdas, seda parem, luu tuli kergesti välja. Õli võis panna, aga kuna oli ainult päevalilleõli, mis oli üpris haisev ja maitselt polnud ka kõige parem, siis tavaliselt sellega ei solkinud. Siis kas võileivale või kuuma kartuli kõrvale. Suu hakkab praegugi vett jooksma.
Zoja 16.apr 2012 14:09
Olen teinud, väga hea ja odav. Võivad olla kah räimed.
piisace 21.dets 2011 09:19
peaks ka proovima
kayreka 20.dets 2011 14:20
Tõesti väga maitsvad.
pinkmaniac 20.dets 2011 13:52
Super hea!
1