Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kartulitamp

Pepisiääre vanausulised tegid kartulitoite peaaegu iga päev. Valmistusviisid olid äärmiselt lihtsad. Kõige sagedamini keedeti kartuleid mundris, see tähendab koorega, ning anti lauale koos kala, kapsa ja kurgiga. Ent populaarne oli ka kartulitamp ehk teisisõnu kartulipuder.

20-40 min

Retsept
portsjonile
6 tk Kartul
1 - 1.5 dl Piim
50 g Või
Õli
Sool
Keeda kartulid pehmeks ja tambi pudruks. Lisa veidi piima ja võid ning tambi veel, et pudrusse ei jääks tükke. Pane tamp küpsetusvormi, mis on eelnevalt õliga määritud. Määri tampi ka pealt õli või hapukoorega. Pane tamp ahju ja küpseta 15-20 minutit umbes 200 kraadi juures.
Vanausulised pakuvad roa juurde kindlasti piima. Kes soovib, võib tambile lisada ka kuldkollaseks praetud sibulatükke.

KOMMENTAARID

Kristiina 30.apr 2012 14:49
Proovisin järgi, kuid tegin paar muudatust.Lisasin 100ml piima ja 250g hapukoort ning panin sisse ka sealihakonservi ning tuli väga maitsev.Peale riivisin juustu.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool