Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Soolaseenepirukas

Argitoidud

Soolaseenepirukas

Kristel Vokk Estover
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Kristel Vokk
Kiire ja lihtne pirukas soolatud seentest.

40-60 min

Retsept
portsjonile
500 g Pärmi-lehttainas
300 g Seened (soolatud)
200 g Šampinjonid
200 g Toorjuust murulauguga
200 g Peekon (toorsuitsu)
1 tk Sibul
1 tk Muna (määrimiseks)
1. Kui kasutad sügavkülmutatud tainast siis pane taigen aegsasti sulama.
2. Kurna soolaseened vedelikust, loputa korralikult ning aseta puhtasse külma vette likku, et üleliigne sool eralduks. Vajadusel korda toimingut. Haki sibul, šampinjonid ja soolatud kukeseened. Aja pann kuumaks, prae peekon ja sibul, kuni sibul on klaasjas. Lisa juurde hakitud seened. Lõpuks lisa toorjuust ning sega ühtlaseks. Tõsta pann tulelt.
3. Kui tainas on sulanud, rulli see pisut õhemaks. Määri täidis poolele osale tainale ja tõsta täidiseta tainapool peale. Suru ääred korralikult kinni. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 200 kraadini eelkuumutatud ahjus umbes 20-30 minutit või kuni pirukas on pealt kuldne.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes