Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ahjupaprikad, kollased, rohelised, punased

Argitoidud

Ahjupaprikad, kollased, rohelised, punased

Hele-Mai Alamaa Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa
Ahjus muutub apetiitne paprika magusalt mahlaseks ja kergemini seeditavaks. Purgis küüslaukude ja basiiliku keskel maitsestudes saad mõnusa suutäie.

20-40 min

Retsept
portsjonile
7 - 8 tk Paprika
2 küünt Küüslauk
1 peotäis Basiilik (värske)
1 dl Oliiviõli
Poolita paprikad ja puhasta valgetest seemnekodadest. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile, lõikepind allapoole. Pintselda pealt õliga ja saada eelsoojendatud 200kraadisesse ahju. Umbes 20 minuti pärast, kui juba kergelt kärssavad, on õige aeg välja võtta. Lase rahuneda ja jahtuda. Siis lõika suupärased tükid ja lao purki, kihiti küüslauguküünte ja basiilikulehtedega. Peale nirista õli, et kõik oleks kaetud. Hoia külmas kaks nädalat, edasi ei oska ütelda, alati on purgil enne põhi peal. Pane hommikul Itaalia saia peale, kasuta pastades, salatites, lisandina, pitsa peal, kus iganes. Väärib proovimist.

KOMMENTAARID

meriketark 25.jaan 2012 13:03
Ahjus kuumutatud parikad purki panduna on head,aga kes ahju ei kasuta näiteks,võib paprika viilutada/tükeldada ja toidukuivatis 45kraadi juures kuivatada nii umbes nätskeks ja siis samuti purki panna,need säilivad küll mitu kuud jahedamas ruumis/kapis.Täpselt nii võib valmistada ka suvekõrvitsat/kaba-
t?okki ja mulle meeldib veel väga kõrvits.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke