Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Koores haudunud muskaadised ahjukartulid

Argitoidud

Koores haudunud muskaadised ahjukartulid

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tarmo Virkus
Hästi lihtne, kuid veidi teistmoodi moodus meie rahvusmugulat valmistada. Kes soovib eriti rikkalikke kartuleid, võib natuke enne ahjust väljavõtmist lisada riivitud juustu.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 kg Kartul (puhastatud, viiilutatud)
3 dl Rõõsk koor 35%-line
3 dl Piim
Muskaatpähkel (värskelt riivitud)
Sool
Must pipar
Laota kartulid ühtlase kihina ahjuvormi. Sega vahukoor ja piim ning kalla kartulitele. Tuhlid peaksid olema üleni koore-piimaseguga kaetud. Küpseta 140-kraadises ahjus 1,5 tundi. Tõsta kuumus 200 kraadini. Võta vorm korraks ahjust välja ning maitsesta soola-pipra ja muskaatpähkliga. Aseta umbes 30 minutiks tagasi ahju, et kartulivorm pealt pruunistuks.

KOMMENTAARID

Hindaja 09.veeb 2012 17:36
väga hea söök:) Aga minul see küll nii kaua ahjus ei olnud. Oli natukene üle tunni. Mina segasin kõik maitseained kohe piimasegu sisse. Siis nad jaotuvad ühtlasemalt ja kartulitele jääb ka maitse juurde.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes