Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Mahlane köögivilja-juustupirukas

Argitoidud

Mahlane köögivilja-juustupirukas

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Värske salatiga serveerides on ahjust tulnud pirukas suurepärane kõhutäide. Pikantsema maitse saamiseks võib mozzarella asendada vähema koguse valgehallitusjuustu või fetaga.

40-60 min

Ettevalmistus 20 min + ahjus 25 min

Retsept
2 - 3 spl Tomatikaste (näiteks ka päikesekuivatatud tomatitest)
2 küünt Küüslauk
500 g Lehttainas
250 g Mozzarella
100 g Seened
1 tk Suvikõrvits (väike)
3 - 4 tk Tomat
1 spl Oliiviõli
1 spl Palsamiäädikas
Sool
Must pipar
2 spl Harilik pune (kuivatatud)
2 spl Petersell (hakitud)
Sega tomatikaste ja purustatud küüslauguküüned. Rulli tainas õhukeseks, pane küpsetuspaberile ahjuplaadile, tõsta ääred umbes 1 cm üles. Torka tainas (v.a) ääred kahvliga läbi. Määri peale tomatikaste. Kata viilutatud juustu, seente, suvikõrvitsa ja tomatiga. Piserda peale oliiviõli ja palsamiäädikat. Raputa soola, pipart, punet ja peterselli. Küpseta 225-kraadises ahjus 20–25 minutit. Serveeri soojalt värske salatiga.
Kogus 6 inimesele.

KOMMENTAARID

Kairi 17.aug 2012 11:43
uskumatult hea asi. Olen seda juba kaks korda teinud, pannud nii fetajuustu kui mozzarellat, tomatipasta päikesekuivatatud tomatitega ja superhea on- kõigile maitseb!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes