Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Saiavorm maasikate ja rabarberiga

Argitoidud

Saiavorm maasikate ja rabarberiga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Koduse mekiga magustoit. Saiavormi saad valmistada ühes suures vormis või väikestes portsjonivormides.

20-40 min

Valmistusaeg 20 min + 12−15 min ahjus

Retsept
portsjonile
250 g Rabarber
250 g Aedmaasikas
0.5 dl Valge vein
1 dl Pruun suhkur
6 viilu Sai
4 tk Muna
2.5 dl Rõõsk koor 10%-line
Vanill- või vanilliinsuhkur
Kaneel (jahvatatud)
Või (vormi määrimiseks)
Koori rabarber ja tükelda. Puhasta maasikad ja tükelda. Kuumuta vein 2 sl suhkruga keemiseni, lisa rabarberitükid ja keeda 5 min. Võta tulelt ja jahuta. Lõika sai kuubikuteks, sega rabarberi ja tükeldatud maasikatega. Vala segu võiga määritud vormi(desse). Klopi munad lahti, sega koore ja ülejäänud suhkru, vanillsuhkru ja kaneeliga. Vala vormi(desse). Küpseta 200-kraadises ahjus väikesi vorme 12−15 min ja suurt vormi 20 minutit.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 26.mai 2015 10:45
Taimetoitlastele mõeldud rooagde all on toidutare.ee lehel mõeldud lihavabasid roogasid. Need sisaldavad ka mett jt selliseid aineid, mida veganid jt veel enam oma menüüd piiravad inimesed ei tarbi.
tähelepanek 25.mai 2015 15:29
Kuidas saab olla tegu taimetoitlastele mõeldud retseptiga kui see on rõõsk koor?
Siiri Kirikal 20.mai 2013 07:58
Ikka saab, mõni kodune mahl sobib ka.
Riita 14.mai 2013 20:26
Kas veini millegi mittealkohoolsega asendada saab?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes