Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kukeseene-suvikõrvitsapirukad

Argitoidud

Kukeseene-suvikõrvitsapirukad

Eva Palu Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eva Palu
Muffinipanni abiga valmivad muretainast mõnusad väikesed pirukad. Retseptis on kombineeritud kaks erinevat muretainast – alumine tugevam, pealmine õhulisem.

40-60 min

Retsept
200 g Muretainas (juustuga)
100 g Muretainas hapukoorega
300 g Kukeseen
75 g Feta juust
2 tk Muna
2 dl Rõõsk koor 35%-line
Sool
Must pipar
0.5 tk Suvikõrvits
1 tk Muna
1. Prae kukeseened võis, maitsesta soolaga. Haki suuremad seened väiksemaks. Jäta jahtuma.
2. Tükelda suvikõrvits ja prae õlis, kuni liigne vedelik on eemaldunud. Jäta jahtuma ja sega kukeseentega kokku.
3. Rulli jahusel pinnal lahti juustuga muretainas. Lõika paraja suurusega kettad ja äärista nendega muffinipanni pesade põhjad ja seinad kuni ääreni. Täida pesad kukeseene suvikõrvitsa segu ning feta juustu tükkidega. Kalla peale soola ja pipraga maitsestatud muna-koore segu. Täida pesa selle vedelikuga poole ulatuses.
4. Rulli lahti hapukoorega muretainas ja lõika parajad kettad, et saaksid pirukad nendega pealt katta. Klopi lahti muna ja määri alumise muretaina servad munaga kokku, et kaks pirukatainast kenasti kokku kleepuksid. Tõsta peale hapukoore-muretaina ketas ja näpi alumise põhjaga kokku. Suru lõpus ka kahvliga murdekohad üle. Lõika noaga piruka peale väike sälk õhuauguks. Määri pealt munaga ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit.


Kogus 12 tükki.

KOMMENTAARID

Harmoni 04.jaan 2013 18:35
Sebimist on palju, aga kokkuvõtteks said head pirukad. Panin täidisesse ka kappi seisma jäänud singitüki.
eppenno 24.sept 2012 07:33
maitsev
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool