Argitoidud

Pelmeenid

Keskmine hinne: 4.54 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Kerge eine.
Kogus: 4 portsjonit
Liha aja koos sibulaga kolm korda läbi hakklihamasina, maitsesta ja klopi hästi sitkeks massiks. Munast, jahust ja hapukoorest sõtku sitke nuudlitainas, rulli laual kaheks üsna õhukeseks leheks. Tõsta tainale teelusikaga täidise kuhjad, nende ümber pintselda tainast vee või munavalgega. Täidis kata teise tainalehega ja vajuta tihkelt täidise ümber ning võta ümmarguse vormi või klaasiga ümmargused või ovaalsed pirukad. Keeda soolaga maitsestatud vees või puljongis. Lisandiks hapukoor või sulavõi.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Pelmeen 29.jaan 2014 23:18
Taigen ongi vale. Sellest see sitkus. Pelmeeni taignasse EI panda muna. Õli aga imeväike kogus. Kahe klaasi jahu kohta umbes üks dessertlusikatäis, mitte rohkem.
Alvar 17.jaan 2013 18:01
Hapukoort tuleb kasutada ... kuid mitte palju ... see panebki ii-le punkti.
evevinmann 06.märts 2011 16:57
lapsel laheb koolis referaadi jaoks vaja
Pofanne 10.dets 2007 13:44
mina panen jahu "tunde" järgi, mitte nii palju, kui retseptis seisab. kui liiga palju jahu panna, siis tulebki tuim ja kôva pelmeen välja :)
meriketark 14.veeb 2005 16:53
Tegin täna selle taignaretsepti järgi pelmeene.Kõik oli korras ,kuni emale süüa andsin,siis maitsesin ka ise(tavaliselt liha ei söö palju).Kasutasin hapukoore asemel võid ja vett.Ümbris oli tõesti nagu tallanahk,maitse hea kuid kõva,tihke jne.Ema ütles,keetsid vähe.See aga pole põhjus,mida võisin valesti teha?Kas nuudlite taigen on ikka pelmeeniks sobiv!ma ei ole kaua pelmeene teinud ise.
1