Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Juustutäidisega peekonikartulid

Argitoidud

Juustutäidisega peekonikartulid

Ruth Kodu ja aed
PrindiSoovita sõbrale
Retsept
1 kg puhastatud suuremaid kartuleid
100 g riivitud juustu
2 küüslauguküünt
100 g majoneesi
soola
purustatud musta pipart
õli küpsetamiseks
200 toorsuitsupeekonit
Pane ahi 200ºC soojenema. Uurista puhastatud kartulid seest tühjaks. Aseta kartulid õliga määritud ahjuplaadile. Valmista hakitud küüslaugust, majoneesist ja riivitud juustust kartulitäidis. Maitsesta ja täida sellega kartulid. Keera iga kartul ükshaaval peekoniviilu sisse, kinnita tikukesega. Vala ahjuplaadile veidi vett ja küpseta kartulid ahjus 200ºC juures kuni 40 minutit.

KOMMENTAARID

Mall 09.mai 2012 12:20
Mina lasin mehel ära teritada ühe tugevamat sorti suure lusika serva (idee sain tegelikult ühest vanglafilmist :D). Sellise lusikaga on jube lihtne tooreid kartuleid uuristada seest tühjaks ja oluliselt lihtsustab ka teiste köögiviljade õõnestamist. Mulle meeldivad igasugused täidetud tomatid, kabatsokid jms, aga sisu väljasaamisele kulus alati palju aega. Sellise terava servaga lusikaga aga läheb lipsti! Seda retsepti olen teinud ka eelnevalt poolpehmeks keedetud kartulitega. Siis ahjus läheb ka kiiremini. Väga head mõlemal juhul.
nipitaja 30.jaan 2011 19:22
Lõika kartulid pooleks, võta lusikaga sisu välja, pane täidis sisse, suru pooled uuesti kokku ja keera peekonisse ;)
-Kirsi- 04.dets 2010 18:49
Mõtetu retsept! Seda aega, mis kartulite uuristamise peale kulub, ei ole mõtet raisata.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes