Argitoidud

Kalatäidisega pelmeenid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Supid ja ühepajatoidud
Pelmeenide täidiseks on seekord kala.
Jahu sõelutakse kaussi, keskele tehakse süvend. Lahtiklopitud muna, vesi ja sool pannakse süvendisse ning hakatakse keskelt vähehaaval jahuga segama. Sõtkutakse sitke tainas. Rasv sulatatakse, selles kuumutatakse hakitud sibul ja läbi hakkmasina aetud või hästi peeneks hakitud kalafilee. Kuumutatakse koos läbi, lisatakse lahtiklopitud muna ja maitseained. Tainas rullitakse jahuga ülepuistatud töölaual paari millimeetri paksuseks ristkülikuks. Tainatüki servad peaksid jääma sirged, ühtlased. Ümmarguse väikese vormiga lõigatakse ümmargused tükid. Teelusikaga jaotatakse täidis taina keskele, servad määritakse munaga ja surutakse kokku, nii, et saadakse poolkuukujulised väikesed pirukad. Keedetakse soolaga maitsestatud vees või kalapuljongis 5-7 minutit. Tõstetakse vahukulbiga sõelale nõrguma. Pelmeenid pannakse serveerimisnõusse, kuum kalapuljong tõstetakse peale või serveeritakse pelmeene hapukoorega. Kalapelmeene võib keeta ka aedviljade või kartulitega valmistatud kalasupis nagu klimpe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa