Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kalatäidisega pelmeenid

Argitoidud

Kalatäidisega pelmeenid

Supid ja ühepajatoidud
PrindiSoovita sõbrale
Pelmeenide täidiseks on seekord kala.
Retsept
300 g jahu
1 tk muna
vesi
sool
300 g *kalafilee
1 tk väike sibul
2.5 sl rasvaine
1 tk muna
sool
Must pipar
hakitud till
hakitud petersellilehed
hakitud meliss või pune
Jahu sõelutakse kaussi, keskele tehakse süvend. Lahtiklopitud muna, vesi ja sool pannakse süvendisse ning hakatakse keskelt vähehaaval jahuga segama. Sõtkutakse sitke tainas. Rasv sulatatakse, selles kuumutatakse hakitud sibul ja läbi hakkmasina aetud või hästi peeneks hakitud kalafilee. Kuumutatakse koos läbi, lisatakse lahtiklopitud muna ja maitseained. Tainas rullitakse jahuga ülepuistatud töölaual paari millimeetri paksuseks ristkülikuks. Tainatüki servad peaksid jääma sirged, ühtlased. Ümmarguse väikese vormiga lõigatakse ümmargused tükid. Teelusikaga jaotatakse täidis taina keskele, servad määritakse munaga ja surutakse kokku, nii, et saadakse poolkuukujulised väikesed pirukad. Keedetakse soolaga maitsestatud vees või kalapuljongis 5-7 minutit. Tõstetakse vahukulbiga sõelale nõrguma. Pelmeenid pannakse serveerimisnõusse, kuum kalapuljong tõstetakse peale või serveeritakse pelmeene hapukoorega. Kalapelmeene võib keeta ka aedviljade või kartulitega valmistatud kalasupis nagu klimpe.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes