Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kartuliklimbid köögiviljadega

Argitoidud

Kartuliklimbid köögiviljadega

Rudolf Visnapuu 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Priit Palomets
Kartuliklimbid on traditsiooniline eesti toit. Neid võib pakkuda nii supis kui ka soojade köögiviljade või värske salatiga.

20-40 min

Retsept
portsjonile
10 tk keedetud kartul
1 tk muna
300 g jahu
1 tk (väike punane) Paprika
1 tk (väike roheline) Paprika
1 tk (väike kollane) Paprika
4 sl oliivõli
2 küünt Küüslauk
rohelised sibulavarred
sool
Must pipar
Suru kartulid kahvliga katki. Lisa jahu ja muna ning maitsesta soola-pipraga. Sega ühtlaseks. Vormi tainast sõrmepaksune toru ja lõika umbes 3 cm pikkusteks juppideks. Lase soolaga maitsestatud vesi keema ja keeda klimpe 4 minutit (kuni need tõusevad pinnale). Võta klimbid vahukulbiga veest välja. Pane kuumutatud pannile õli ja prae kergelt peeneks hakitud küüslauku. Lisa kartulikilimbid ning prae neid veidi koos küüslauguga. Puhasta paprikad seemnetest ja lõika ribadeks. Haki sibul. Pane paprikad koos sibulaga praadima. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerimisel aseta taldrikule kõigepealt köögiviljad ning sinna peale kartuliklimbid. Kaunista roheliste sibulavartega.

KOMMENTAARID

M. 08.mai 2015 21:22
Maitsev! Kartuliklimbid tulid eriti head. :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke